woensdag 22 oktober 2008

Jan de Zebra

Vrijdag was het 'dag van de jeugdbeweging' en dat kon je bij ons in klas duidelijk zien; heel wat kinderen hadden hun uniform aan.We speelden die dag ons toneel over Jan de Zebra en ik kan zeggen: er zit talent in de klas. Dat belooft voor de volgende voorstellingen...De tafelgroepjes zijn ook gestart. Dit gaat door op hetzelfde halfuurtje met alle klassen (behalve 1ste graad) en de kinderen gaan naar een bepaalde klas waar ze bij kinderen zitten die op hetzelfde niveau zitten en trainen in het vlot en juist de tafels kennen. Deze week werkten we vooral ook rond sociale vaardigheden, waarbij we mekaars 'andere kantjes' wat leren aanvaarden en er mee leren omgaan. Ons doel is dat iedereen er bij hoort en dat iedereen zich goed voelt in de groep. Daar blijven we natuurlijk gretig aan werken. Ons zelfgemaakt stelwerkje 'Ik weet iets goeds van jou' toont ook dat iedereen toffe kanten heeft en de leerlingen zullen mogen na de herfstvakantie proberen het stelwerkje op de blog te zetten. Zo leren ze ook al iets op de site zetten...
In spelling liggen de woordpakketten wat stil en zijn we gestart met een heuse 'moelijke' boterham; namelijk 'de werkwoorden'. Daar zullen we enkele weekjes zoet mee zijn. Bij wiskunde zijn vooral de bewerkingen tot 10 000 nu aan de orde.
Hopelijk valt voor elk van jullie het rapport van vrijdag mee . Veel leerlingen zijn toe aan wat vakantie (en de keel van de juf ook) en dat is hen van harte gegund. Veel spelen en uitrusten is de boodschap en...vergeet niet wat te lezen in je boek .
Aan allen een goede vakantie gewenst en voor de moedige lopers; tot zondag !!!!
Groeten,
juf Els

woensdag 1 oktober 2008

Met de trein op schoolreis naar Paradisio












Vrijdagmorgen stonden we met zo'n 80 leerlingen van het 2de-3de en 4de leerjaar klaar in het station van Roeselare om te vertrekken. Na 2 uurtjes (en 3 keer overstappen) kwamen we enthousiast toe in het piepkleine Cambron-Casteau . Onder een stralend zonnetje wandelden we nog een kleine km tot aan Paradisio. Daar verkenden we per klas het park; de verschillende vollières , de Chinese tuin en de hangbrug (waauuuw, zooo lang en hoog)... Daarvan kregen we reuzehonger en picknickten bij de speeltuin, waarna we nog naar hartlust konden ravotten.

In de namiddag bezochten we eerst het aquarium, de pinquins en zeehonden. Tijdens de roofvogelshow scheerden enkele vogels rakelings langs ons hoofd. Daarna maakten we kennis met de grote WWF boot en wandelden langs de mooie paadjes van het park.
We hadden geluk bij de aapjes; we mochten ze helpen voederen...Zo kwamen ze wel heel dicht bij ons en dat vonden de meeste vierdeklassers het tofste van de dag. We zochten ook nog de vleermuizen op...griezelig hoor... en na nog een poosje te spelen in de oerwoudserre (met buizen en touwen) slenterden we naar het station. De juffen dachten dat het nu wel wat rustiger zou zijn op de trein, maar dat hadden we mis. De leerlingen bleken nog enegie genoeg te hebben...waarschijnlijk zullen ze thuis wel de moeheid gevoeld hebben. Of niet? Het was dus een zeer geslaagde schoolreis, met het weer aan onze kant; wat kunnen we meer wensen!!!!
Deze week zijn we volop kennis aan het maken met de getallen tot 10 000. De meeste leerlingen werkten heel dapper door. Vanaf vandaag zijn we ook de oudsten op school aangezien de derde graad op zeeklassen zijn en daar proberen we ons ook naar te gedragen.
Ondertussen proberen we ook flink pannenkoeken te verkopen en volgens wat de leerlingen vertellen, zitten we al (na een rekensommetje)aan 111 kg. Dankjewel allemaal!!!
Deze week hadden we ook de eerste jarige . Proficiat Lore. Het smaakte.
Dankjewel ook aan Céline en Josephine;want alle klasgenootjes kregen een mooi doosje doopsuiker van hun broertje Louis.
Groetjes,
Juf Els