donderdag 30 juni 2011

Prettige vakantie !




Eerst het minder leuke nieuws; we moesten afscheid nemen van Speedo, die waarschijnlijk bezweken is aan de grote hitte in het begin van de week. We hebben onze klasschildpad begraven in de tuin van de school .
Ondertussen zijn de rapporten uitgedeeld en konden we er een feestelijke laatste week van maken.
We hebben ook de laatste verjaardagen gevierd van de klasgenoten die 'tieners' worden in de grote vakantie; Arthur en Andreas. We smulden en zongen en namen de laatste verjaardagskaartjes uit de doos.

Tijdens de gordel was het heel warm, maar wij hadden het geluk dat we in de voormiddag mochten stappen, en in de namiddag een voorstelling van pardoes en een optreden van 'de Planken' konden meepikken.
Op dinsdag was er onze schoolbarbecue en werden we bij de juf getracteerd op een ijsje. Woensdag had de finale van de champions-league plaats en speelden enkele klasgenootjes mee tegen de juffen en de meesters. Daarna werd bekendgemaakt wie sportactiefste klas was en...we zijn gewonnen !!Proficiat !!! Ook een dikke proficiat aan al de sportactiefste leerlingen die een beker mochten kiezen.

De oudervereniging tracteerde de leerlingen die trouw hun fluojasje nog op een leuke attentie.
De laatste schooldag werd een feestelijk afscheid, voorbereid door het 6de leerjaar en dan kon het aftellen beginnen...10-9-8-....3-2-1- VAKANTIE.

Het was een reuzetof jaar, met jullie enthousiaste vierdeklassers . We hebben samen enorm veel beleefd en ik denk met heel veel plezier aan dit schooljaar terug .Jullie hebben de vakantie dubbel en dik verdiend !Het ga jullie goed !!
En...vergeet de 'toekomstdoos' niet binnen 10 jaar , en voor sommigen ook niet '16 juli'...
Vakantiegroeten,
juf Els

vrijdag 24 juni 2011

Eind in zicht !


Omdat er enkele leerlingen verjaren in de grote vakantie, hebben we het wat verdeeld. Deze week vierden we al 3 jarigen; Lisette, Jason en Sharon (die morgen 10 wordt). De doos met kaartjes raakt stilaan leeg, we zongen en smulden. Volgende week komen de laatste aan de beurt.





De proefwerken zijn achter de rug en we werkten onze portfolio's af. We sloten de dag vandaag af met een eucharistieviering , waar we het liedje 'Samen op reis' uitbeeldden. Doordat het wat vroegtijdig afgesloten werd, mogen we het nog eens opnieuw doen op de laatste schooldag.

Alvast een prettig speelweekend en voor de kinderen van het koor: een toffe Bellewaerdedag gewenst !

porfoliogroeten,

juf Els

vrijdag 10 juni 2011

met gewonnen tickets naar Plopsaland!








De herhalingen zijn volop bezig , er werd goed gewerkt en zelfs eventjes voor juf en meester gespeeld tijdens de weroles. De leerlingen probeerden zelf een toets te maken voor een klasgenoot over de leerstof en volgende week krijgen ze zo'n oefentoets van een klasgenoot-juf of- meester voorgeschoteld.

Donderdag was dan ook een aangename ontspanningsdag. Met onze gewonnen tickets stapten we fier het park binnen.

Het weer was met ons en dankzij het weinige aanwezige volk hoefden we nergens te wachten om op een attractie te kunnen. We probeerden er wat afwisseling in te brengen ; een 'vlugge' attractie met iets rustigers, dan eens op de speeltuin , de dieren en de 'Plopshow'. Het was een geslaagde dag. De vele foto's die je op de site kan bewonderen getuigen daarvan.

Vandaag vielen we wéér in de prijzen en kregen we ons diploma van 'ambassadeur van de goede vis' met nog heel wat spulletjes erbovenop. Als dit geen geluksklas is...
Volgende week wacht ons nog wat herhaling en dan starten we op het einde van de week met de eerste proeven.
Aan alle papa's : een toffe vaderdag gewenst!
Plopsagroeten,
juf Els

woensdag 1 juni 2011

Een korte week!








Op maandag vierden we een nieuwe tiener in de klas: Chiel -Jan was jarig. De kroon, kaart, het zingen en samen smullen was het gevolg. Na het vrij kwartier mochten we ook als beloning voor de inzet tijdens het tandemlezen (en de goede resultaten) samen met het derde leerling in de zandbak ravotten.
In de godsdienstles hebben we het over 'levensadem' en probeerden we vliegers op te laten in de wei, maar de 'nodige' wind liet ons wat in de steek.


Vandaag werden Axelle en Elian van onze klas getracteerd in het bureau van de directie op aardbeitjes omdat ze tijdens de 10 weken van het tutti-frutti-project elke dag trouw hun stuk fruit of groente meehadden. En ja, Elian was juist weer in zijn appel aan het bijten toen hij binnenkwam ...Goed zo !


We zijn ondertussen ook aan het herhalen en de leerlingen kregen ook wat herhaling mee als huiswerk. Dan zal er nog wel veel tijd over zijn om met dit mooi zonnig verlengd weekend veel te spelen. Prettig weekend iedereen !
vliegergroeten,
juf Els