vrijdag 9 maart 2012

Een gezonde week !





Warre was de volgende tiener uit onze klas en we werden voor zijn verjaardag getracteerd op lekkere zelfgemaakte cake.Het gure regenweer van maandag zorgde ervoor dat we onze gezonde inkopen uitstelden tot dinsdag.

In de namiddag gingen we in groepjes aan de slag om lekkere en gevarieerde gerechtjes te maken die achteraf echt gesmaakt werden.Vandaag sloten we ons lang werothema 'niet alle natuur leeft' af met een toets en het deel 'voedingsdriehoek' werd afgesloten met een heerlijk gezond ontbijt. Er was vers fruitsap, melk, eitjes, worteltjes, tomaatjes, hesp, kiwi, lekker zelfgemaakt brood en jam en nog veel meer.....Mmmmmm.

Zo leerden we de noodzaak zien van ontbijten en ondervonden dat 'gezonde dingen' toch ook heel erg kunnen smaken. Hopelijk blijft dit thema wat hangen bij de leerlingen.
Veel plezier met de zwemmarathon morgen. Denk eraan ; de onderste strook van de voedingsdriehoek is die van bewegen...dus goed bezig ; zwemmers !!!
zwemgroeten,

juf Els

vrijdag 2 maart 2012

De rijke bramenplukker !






De maandag na de krokusvakantie startte met triestig nieuws. De oma van Lauren was in de vakantie overleden. Bij een kaarsje, kaartje en kei met de naam 'Gerda' op, staan we even stil om samen een gebedje te bidden en proberen Lauren en de familie op die manier wat te steunen in deze moeilijke periode.Deze week hadden we weer een weekje snelrekenen en leerden over oppervlakte !Elise was in de vakantie jarig geweest en we werden getracteerd met lekkere zelfgemaakte chocolademousse.

Vandaag voerden we ons toneelstuk op voor klas 6A en 4B ; de rijke bramenplukker! Het eindresultaat mocht gezien worden ! De leerlingen haalden het beste uit zichzelf naar boven en de juf was trots op de enorme vooruitgang op acteergebied van iedereen !Pico bello !
Zondag is er schoolviering om 10.00 uur in de kerk , verzorgd door het koor XXL en de kinderen van onze school. Iedereen hartelijk welkom. En voor de koorleden, brei er maar verder nog een leuke dag aan...
groeten van de bramenplukker,
juf Els