vrijdag 25 mei 2012

Fietsmarathon !

 In het weekend waren veel vierdeklassers paraat om enkele of hééél veel km af te haspelen. Zo wonnen we met onze school en ook de Bunderboog T-shirts werden gretig gedragen, wat ook een beker opleverde. De prachtige  barbie en Ken vielen natuurlijk ook in de prijzen !Ook Aiko van onze klas won een beker en heel wat kinderen een medaille.



Maandag trokken we 'op speurtocht in de berm'. Dat was als aanzet van ons nieuwe werothema. Zo leren we dat planten en dieren van elkaar afhankelijk zijn.

We zijn ook gestart aan ons laatste woordpakket en maakten al veel herhalingoefeningen van wiskunde.
Tijdens de godsdienstles luisterden we naar het pinksterverhaal en beeldden de taferelen uit in een tabelau vivant (levend schilderijtje).
De zon is van de partij ; oef eindelijk, dus...
zonnige groeten,
juf Els

vrijdag 18 mei 2012

Veilig fietsen !

In deze korte week hadden we een verkeersthema, waar veiligheid voorop stond. We leerden oversteken op het zebrapad, hoe veilig zich van en naar school begeven als voetganger of fietser en controleerden onze fiets. Tussen de regenvlagen door hielden we en behendigheidsparcour.(zie de foto's bij 4delj.) Jammergenoeg konden we het om 16.00 uur niet droog houden om naar huis te fietsen ...Hopelijk zullen de weergoden ons met de fietsmarathon wat milden gestemd zijn.
Dinsdag werden we 2 keer aangenaam verrast. Van de oudervereniging kregen we (van de toiletmadammen) een koek voor ons goed toiletgebruik tijdens het schooljaar.MMmmmm en dankjewel hoor !!! Bovendien kwam juf Mia binnen met een appeldoosje dat we gewonnen hadden met ons 'tutti frutti-project' Tof hé?
 
 





Alvast veel fietsgenot (vergeet de Bunderboog T-shirt niet) tijdens de fietsmarathon en tot op of langs het parcour, morgen of overmorgen.
Fietsgroetjes
 juf Els

vrijdag 11 mei 2012

De Bunderboog !

De kogel is door de kerk. Onze school heet voortaan VBS de Bunderboog. Deze naam kreeg de meeste stemmen van de leerlingen uit onze school. Op de opendeurdag werd werd de naam bekendgemaakt. Veel mensen kwamen de bloemenkunstwerkjes bewonderen en de knideren genoten van de springkastelen of volksspelen.
Maandag was Jade jarig en dat werd gevierd met wat lekkers. Mmmm!We leerden ook tot 100 000 rekenen en daarmee is alle nieuwe leerstof van wiskunde af. Het herhalen kan beginnen.
We sloten ons werothema rond België af met een collage maken in groepjes.
Vandaag trokken we naar de leerlingen van de buren voor tandemlezen. Hierbij lezen leerlingen per twee afwisselend en helpt de ene leerling de andere.Het is de bedoeling dat ze vooruitgang maken bij het lezen en mekaar motiveren en helpen. De sociale factor speelt hier ook een grote rol.
 




Aan alle mama's nog een fijne moederdag gewenst !
Bunderbooggroeten,
juf Els

vrijdag 4 mei 2012

Loopwedstrijd

De korte week werd gestart met op woensdagnamiddag de viso-loopwedstrijd in Langemark. Een zestal vierdeklassers en de juf trotseerden het regenweer en gaven het beste van zichzelf tijdens het lopen. Proficiat allemaal !
Tijdens de wiskundeles leerden we werken met duizendsten en cijferden er op los. In godsdienst startten we met het nieuwe thema: levensadem, waarbij we enkele ademhalingsoefeningen uitprobeerden.
De Champeons Leagues is begonnen; onze voetbalcompetitie met 4de,5de en 6de leerjaar en dit onder het motto; deelnemen en fair-play is belangrijker dan winnen.
 
De nieuwe naam van onze school is bekend ;.... zondag bij het binnenkomen zal het wel direct duidelijk zijn tijdens de opendeurdag. Hopelijk komen er veel ouders en leerlingen een kijkje nemen naar de bloemen-tentoonstelling .Misschien zullen er ook een pasje wagen tijdens de workshop streetdance. Tot zondag.
open-deur-groeten,

juf Els