zaterdag 30 juni 2012

afscheid !

 Maandag was het prima weer om te wandelen tijdens de jaarlijkse gordel. Over de middag konden we ook wat spelen op het speelpleintje en dan was er nog tijd voor 2 voorstellingen.

 Op dinsdag vierden we de verjaardag van Thomas (mmm...aardbeitjes) die ook in de vakantie jarig is.In de tuin van de juf werden de vierdeklassers ook getracteerd als dank voor het voorbije schooljaar.

 De woensdag werd de finale gespeeld van  het voetbal en daarbij kwamen ook onze twee chear-leaders;Tine en Jade in actie.Uiteindelijk moesten we tot donderdag wachten om te weten hoe het met de sportactiefste klas zat...en JAA!!! WE ZIJN GEWONNEN ! Proficiat allemaal; want iedereen droeg dit jaar zijn steentje bij  door aan één of andere activiteit deel te nemen !





De laatste schooldag vierden we het afscheid van mevr. Machteld , onze directie en van de zesdeklassers.
We wensen mevr. Machteld het allerbeste in de toekomst !

En tot slot nog eens afscheid van dit blogjaar met jullie ,vierdeklassers.
Het was een leuk jaar !. Dankjewel voor de vele lieve attenties. Ik zal er met volle teugen van genieten. Ik wens dan iedereen nog een supertoffe, zonnige vakantie tot !!!!!!!
Het ga jullie goed !!!
vakantiegroeten,
juf Els

vrijdag 22 juni 2012

proeven en portfolio !


Tussen de proefwerken door vierden we deze week twee jarigen uit de grote vakantie; Lauren en Tine. Dat werd smullen en knutselen !
We maakten ook een 'portfolio', een 'bestwerkje' van het voorbije schooljaar waar we elk van ons trots op zijn.
De kinderen van het koor 'Klein gezang XXL' hebben op zaterdag nog een super-fun-dag.
Voor de rest wens ik iedereen nog een leuk weekend, met als huiswerk; VEEL SPELEN !
Volgende week staan er nog heel wat leuke activiteiten op het programma .
porfoliogroeten,
juf Els

vrijdag 15 juni 2012

Ballen,...véél ballen !

 Maandag kregen we enkele leden van de oudervereniging op bezoek en omdat alle 4de klassers flink hun fluojas dragen (en ook droegen tijdens de controles), werden ze beloond met een bal . Dankjewel hoor , oudervereniging.!!! We doen verder ons best om de fluojas aan te hebben tot de laatste schooldag !
 Tijdens de herhalingenweek mochten de leerlingen ook eens 'juf 'of 'meester' spelen door werovraagjes te maken voor iemand anders uit de klas. Geen gemakkelijke, maar wel een leerzame activiteit.
 Ondertussen zijn we klaar voor de start van de proeven en ik wens dan iedereen veel succes toe ! Zorg in elk geval dat je flink uitgeslapen bent op maandagmorgen !






fluojasgroeten,
juf Els

vrijdag 8 juni 2012

Sportdag

Tussen het herhalen door waren er twee leuke activiteiten. Op dinsdag hadden we onze sportdag in Westouter. Deze keer kwamen de durvers in actie, want er zaten wel enkele spectaculaire activiteiten tussen. Zo hadden we eerst enkele teamspelletjes in het bos (en errond) waarop we vooral op elkaar moesten kunnen rekenen,dan beleefden we een death ride. Na de picknick mochten we de kano op (wat niet voor iedereen droog bleef)  en achteraf konden we muurklimmen. Jammergenoeg lukt het niet mee op de foto's op de site te zetten (bij foto's 4de klas) omdat de juf er al wat teveel heeft opgezet dit schooljaar.

 
Woensdag hadden we een tussen twee vuren tornooi met de tweede graad.Dit was een sportief gebeuren waarbij de winnende klas (4B) de wisselbeker mocht in ontvangst nemen. 


 Voor de rest hebben we veel oefeningen afgewerkt onder het motto; oefening baart kunst .
Nog een sportieve droge 'natte dag' gewenst aan de Klein gezangers morgen en overmorgen een leuke vaderdag voor alle papa's.
herhalinggroeten,
juf Els




vrijdag 1 juni 2012

juni; dus ...herhalen

 De meeste leerstof is af. We zijn druk aan het herhalen. Vanaf vandaag start zelfs al het herhalingenschema; jaja, de laatste maand is gestart.De leerlingen werken in elk geval flink , wat de juf bijzonder tevreden stemt. Ja, de taaltoets toverde zelfs bij heel wat uitstekende resultaten !!
Volhouden zo !
Ook de spreekoefeningen liepen op z'n eind. Iedereen maakte er iets moois en persoonlijks van. De meegebrachte documentatie was telkens passend en iedereen had het goed voorbereid.
In godsdienst maakten we kennis met het boedhisme en hun manier van bidden. We schreven ook een gebedje dat we met de wind lieten meewaaien.

In wero leerden we over distelvink, de speerdistel en de distelvlinder en hun voortplanting. We ontdekten ook dat vogels vele soorten snavels hebben en dat in funcite van hun zoeken naar voedsel.

distelgroeten,
juf Els