donderdag 21 februari 2013

Krokusvakantie

Bij de start van de krokusvakantie verschenen drie dappere vierdeklassers (en de juf) aan de start van de loopcross in Dadizele. Het koude weer werd getrotseerd en alle drie bereikten ze de eindmeet en verdienden hun fruitmand dubbel en dik. Wie meedeed met de volkscross kreeg bovendien nog een zak met veel deegwaren cadeau ; goed voor sporters dus !
Op maandag vierden we de verjaardag van Charles die jarig was in de krokusvakantie. Het smaakte !
Deze week kwamen de LVS -toetsen aan bod. Zo werd hoofdrekenen en spelling getest.Ons technothema 'Machtig Krachtig ' van wero werd afgerond en in stukje geleerd. Vlak voor de vakantie hadden we batterijtjes getest en een dominospel gespeeld over energie.Maandag volgt de grote toets .



Tijdens de wiskundelessen maakten we kennis met twee nieuwe vierhoeken, namelijk de ruit en het parallellogram. We leerden ook over oppervlakte. De cm² en dm²  en leerden de tienvouden en honderdvouden van getallen.
krokusgroeten,
juf Els


vrijdag 8 februari 2013

De Bunderboog heeft talent !

Zondag was ons optreden ' De Bunderboog heeft talent '. Met meer dan 1030 toeschouwers zetten de verschillende klassen hun beste beentje voor. Vanuit de coulissen zag de juf dat het nummertje 'Hello' van de vierdeklassers er heus mocht wezen. Proficiat allemaal !Chelsea wordt 'tiener' in de vakantie en dat vierden we vandaag met wat lekkers !


Vandaag mochten we verkleed naar school komen omdat het carnavalfeest was. Een bonte mengeling kleurde de klas. De lessen in de voormiddag werden wat aangepast (zoals creatief schrijven) en in de namiddag was er een stoet door de Stationsstraat .Daarna trokken we naar de gymzaal voor om karaoke (mee zingen en dansen).Achteraf kregen we nog een pannenkoek, maar de rode draad (van prins of prinses carnaval) was niet in onze pannenkoeken te vinden.
Aan iedereen nog een prettige vakantie gewenst en hopelijk zie ik de zieke weer fris en monter terug volgende week maandag.
carnavalgroeten,
                                              juf Els


vrijdag 1 februari 2013

de kommagetallen

Tijdens de muzische les knutselden we een kijkdoos.
Deze week
zijn we ook  gestart met de kommagetallen, een hele boterham maar tot nu toe lukt het wel.
In de godsdienstles luisterden we naar het verhaal van Jona en probeerden prenten over situaties die goed en kwaad eindigen in de juiste volgorde te kleven.
We herhaalden de woordsoorten in taal en met als slot enkele toetsjes liep ons taalthema 8 ' De krant houdt je wakker' ten einde. Ook in spelling zijn weer een 5 tal woordpakketten bijgekomen sinds nieuwjaar; tijd voor wat herhaling dus.
Deze week hadden we weinig zieken (in vergelijking met andere klassen). Hopelijk hunnen we het zo houden; zeker zondag !!!Deze voormiddag konden de kinderen kijken naar de algemene repetitie van het schoolfeest en zo ook eens de nummertjes van de andere klassen bewonderen.En...Het ziet er goed uit ! Met de meer dan 1000 toegangskaarten die al verkocht zijn, belooft het een drukke namiddag te worden. Aan de supporters van onze klas, wees op tijd want wij bijten met de 4de klas de spits af !
4de klassers; geef er maar een lap op zondag !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
schoolfeestgroeten,
juf Els