vrijdag 26 april 2013

Net erover

Vrijdag en zaterdagavond traden de kinderen van het klein gezang XXL op tijdens het optreden: net erover. Ze gaven het beste van zichzelf om er een mooie avond van te maken. Proficiat allemaal . Ook de barbecue smaakte en...de juf zag dat het goed was.

Woensdagnamiddag was het zonnetje van de partij tijdens de  viso-loopwedstrijd. Bijna de helft van de klas was aanwezig zodat onze kans om sportactiefste klas te worden begint te stijgen .Proficiat allemaal. Iedereen deed zijn of haar uiterste best en bij de meisjes behaalde Zana zelfs een podiumplaats. Ze werd door de supporters naar de derde plaats geschreewd. Waaauw, een extra proficiat hoor !



We leerden in wiskunde over duizendsten en coördinaten. Ondertussen zit ons voorlaatste (!) woordpakket er ook al op.
Tijdens de werolessen namen we ons sportbundeltje wat door, want binnenkort is het onze beurt om er een driedaagse van te maken.
Zo maakten we al kennis met sportpictogrammen,verkenden  onze slaapomgeving (de juf slaap in 'de zepe' en wie in 'de zwijnbak' hihihi) en maakten enkele afspraken waardoor iedereen zich goed kan voelen.

We werkten deze week goed door aan de leerstof  en toetsen zodat de leerlingen volgende vrijdag hun rapport kunnen meekrijgen want volgende week maandag is er vrije dag, dinsdag sportdag en woensdag weer geen school.(1 mei) Dat wordt een superkorte leerweek !
loopgroeten,
juf Els
 


vrijdag 19 april 2013

Water

Na de paasvakantie stond ons in de klas een mandje met paaseitjes op te wachten. Mmmm. Dankjewel paasklokken !
Deze week kwam juf Stacy als stagiaire wat lesjes geven in onze klas.Dat was heel leuk . We leerden over water, een heel boeiend thema waarbij we in groepjes waterproefjes mochten uitproberen.





Er werd zelfs een watermopje voor de klas getoond.
Ian kwam vandaag ook blij nieuws melden; het zusje ,waar hij al zolang naar uitkeek, werd geboren en kreeg de naam: Axelle ! Proficiat hoor !!
Als afsluit was er voor de kinderen van het koor een hele muzische dag. De (amper 9) kinderen die op school bleven kregen eerst nog wat les en na het vrij kwartier werd een fruitbrochette gemaakt en in de namiddag kon men kiezen tussen dans of toneel.
De juf verlangt al tegen deze avond(en zaterdagavond) om de koorleden van XXL Klein gezang aan het werk te zien !
watergroeten,
juf Els