woensdag 30 april 2014

Orkest in klas en koorweekend !

In de muzische les stelden we in groepjes ons 'orkest' voor waarbij we met voorwerpen verschillende geluiden maakten.
We startten ons laatste boek (deel E) van wiskunde en leerden breuken optellen en aftrekken en vereenvoudigen.We werkten met de passer en leerden de delen van de cirkel. We oefenden ook het werken met coördinaten. 
In de werolessen kwam er een nieuw thema aan bod: Hei, hallo, een technothema waarbij geluid en communicatie centraal staat. Zo ontdekten we al door enkele proefjes allerlei dingen over de trillingen van het geluid.
Aangezien we twee dagen vrijaf hebben is dit een superkorte week, maar we hebben toch veel gewerkt, hoor !Ik wens iedereen en vooral alle vierdeklassers die voor drie dagen naar Lokeren trekken met het koor  't Klein gezang XXL een supertof weekend !!!! 
trillende geluidsgroeten,
juf Els






vrijdag 25 april 2014

Sjakie en de chocoladefabriek!

Toen we dinsdag na een lange en mooie paasvakantie binnenkwamen in klas, zagen we chocoladeieren in de mand liggen . De paashaas was ons niet vergeten. Dankjewel !
 In de wiskundelessen leerden we vooral cijferen met kommagetallen. We werkten aan woordpakket 18 en maakten enkele taaltoetsjes zoals begrijpend lezen,taalbeschouwing en schrijven.

 Belofte maakt schuld: al 10 leerlingen lazen het mooie jeugdboek : Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl en zo mochten de leerlingen genieten van de film.We ontdekten de gelijkenissen ,maar ook de verschillen met het boek . Wie weet , tegen juni heeft misschien iedereen het boek gelezen...

Vanaf volgende week oefenen we weer 4 weken lang het hardop lezen thuis (elke dag 5 à 10 minuutjes) Niet vergeten, hé ?


 Vandaag was er weer maanopening (thema drank-je-dankje) waarbij weeral een drankje centraal stond.
groetjes van Sjakie en...
juf Els



vrijdag 4 april 2014

Alles met de bal !

Maandagnamiddag trokken we naar Schiervelde voor 'alles met de bal' . Met een doorschuifsysteem kwamen we zo in contact met allerlei balspelen.
Op woensdag was er rommelmarkt ten voordele van broederlijk delen en de mobile school , een project in de ontwikkelingslanden.De leerlingen kregen ook een kleuter om voor te zorgen en te helpen bij het kiezen en kopen.
In de taallessen kwam woordpakket 17 aan bod, herhaalden we signaalwoorden en leerden over de soorten zinnen; een bevel, mededeling, vraag en uitroep .
In de wiskundeles cijferden we voor het eerst met kommagetallen, leerden over de soorten driehoeken en het tangram.

Omdat Pasen nadert werkten we onze beschilderde eitjes af.We maakten er kippen,haantjes en kuikentjes van, indiaantjes of Chinezen,...We maakten ook 'ventjes met groen haar' . Nu is hun haar nog kort, maar in de vakantie zullen de vierdeklassers  misschien wel voor kapper mogen spelen..

Aan iedereen een zonnige en leuke vakantie gewenst !
Paasgroeten,
juf Els.