vrijdag 27 juni 2014

Einde schooljaar !



De laatste schoolweek werd ingezet met de jaarlijkse gordel.Met dit prachtige week was het een hele mooie editie.Er werd ook gepoetst, in de zandbak gespeeld, afscheid gevierd, enkele spelletjes gespeeld, kortom , een gevarieerde week !
We vierden ook de jarigen (en vakantiejarigen)Flor, Wout en Younes.
Woensdag was een sportieve rode duiveldag met de voetbalfinale en afroeping van sportactiefste leerlingen en -klas. Ja,ja,ja !!!!Met een nipt verschil zijn we gewonnen ! Proficiat , allemaal !!!!








Donderdag hielden we een barbecue en vandaag ,vrijdag was er afscheid van het zesde leerjaar. Heel de voormiddag filmde een nieuwsploeg in onze school.Vanavond allen kijken naar het VTM nieuws dus.

Nu sluiten we de klasdeuren voor twee maanden. Jullie waren toffe vierdeklassers. Ik zal jullie klein klasje missen !Ik wens jullie dan ook een supertoffe vakantie ! Je hebt het verdiend ! Het ga jullie verder goed .
vakantiegroeten,
juf Els

vrijdag 20 juni 2014

Portfolio

 Deze week werkten we aan ons portfolio. Dit is een werkje van het voorbije schooljaar waar we enorm trots op zijn en dat we op een creatieve manier proberen in te kaderen. Zo is er heel wat variatie te zien; sommigen kiezen iets van taal of wiskunde, anderen een tekenwerkje of een toets...

 We vierden ook de verjaardig van Emily en Sara met een hapje. Als tussendoortje van een (voor sommigen) lastige proefwerkweek, trokken we even naar buiten in de tuin om bellen te blazen. 
Vrijdagnamiddag stapten we ook naar de tuin van de juf want ze tracteerde de leerlingen als afsluit van een mooi schooljaar op een ijsje. Volgende week staan er nog heel wat leuke activiteiten op het programma . Geniet in elk geval al van jullie weekend !!
verbetergroeten,
juf Els











vrijdag 13 juni 2014

Klaar voor de proeven !

Bij de start van dit mooie weer trokken we in de godsdienstles naar buiten om onze gebeden die we gemaakt hadden mee te laten waaien met de wind, een ritueel wat bij de Boedhisten vaak gebeurt. Ook speelden we het pinksterverhaal na in een tableau vivant; een levend schilderijtje.

In de werolessen maakten we voor elkaar vraagjes , als échte meesters of juffen ! 


We werkten vaak in onze herhalingenbundel van wiskunde en werkwoorden .
Donderdag boetseerden we een vis in klei rond een flesje .
Maandag starten de proeven. Probeer allemaal fris uitgeslapen te zijn, zodat je je goed kan concentreren.Dan lukt het vast en zeker !
mooi-weer-groeten,
juf Els


vrijdag 6 juni 2014

Tussen-twee-vuren !!

In ons laatste werothema 'op speurtocht in de berm' trokken we op onderzoek uit om te ontdekken wat er zoal leeft en te zien is in een stukje berm.
 Tijdens de wiskundelessen zijn we volop aan het herhalen en ook ons laatste taalthema loopt op z'n einde. Enkele leerlingen kwamen ook weer aan de beurt voor hun  spreekbeurt.

 Op woensdag was er tussen al het herhalen door een welgkomen sportafwisseling; een tussen-twee-vurentornooi tussen de klassen van het derde en vierde leerjaar. Het was superspannend en jawel; 4A,onze klas ,was de winnaar !!Proficiat , allemaal , voor de sportieve en goede samenwerking !!!!

 Aan iedereen een zalig warm weekend gewenst en aan  alle papa's nog een prettige vaderdag !groeten vantussen het bermgras,
juf Els