vrijdag 27 februari 2015

Finalisten bij de tekenwedstrijd !

In de krokusvakantie kwam er weer een 'tiener' bij in onze klas; Simon. Proficiat !We zongen en smulden op maandag en hij trok een  verjaardagskaart uit de doos.
Ook in de vakantie kreeg de juf een verrassende mail van de Vlaamse olympiade. Het was niet dé klas die gewonnen was, maar wel een zestal leerlingen die geselecteerd waren voor de nationale finale en prijsuitreiking op zaterdag op het stadhuis van ....Brussel !De juf is heel blij dat enkele ouders het zien zitten om de trip te wagen en er zo toch heel wat klasgenootjes aanwezig kunnen zijn! We zullen enthousiast supporteren vanop het thuisfront en alvast een dikke proficiat !!!!


 Ondertussen werkten we tijdens de wiskundelessen hard en leerden over omtrek van niet veelhoeken, m², dm², cm² ,  kansrekenen, vlugge rekentechnieken (x5,x50,:5,:50),plattegronden,...
In de lessen Nederlands leerden we het verschil tussen homonymen en synoniemen, werkten woordpakket 14 af en leerden tabellen juist aflezen.
 Voor de leerlingen die naar Bussel trekken, veel plezier in onze hoofdstad. De juf duimt voor jullie !

Brusselse groeten,
juf Els




vrijdag 13 februari 2015

carnaval

Deze week vierden we 2 jarigen; Marith en Brent. Marith hoopte dat er geen zieken meer zouden zijn als ze jarig was en ze kreeg gelijk; we konden met de voltallige klas zingen en smullen .  


 We sloten ons werothema 'Machtig Krachtig ' af met het inoefenen van de leerstof en speelden een kwartetspel over dit technothema. Nu storten we ons op 'de geschiedenis van ons eigen land'.
Op vrijdag mocht iedereen verkleed naar school komen.Het was weer een toffe , kleuurrijke bedoening! De lessen gingen in de lagere school gewoon door , maar werden ietsje aangepast. Zo deden we aan 'creatief schrijven' , bewegingsexpressie 'Ali Baba' en probeerden we te improviseren rond de carnavalfiguren in de klas.In de godsdienstles legde juf uit waar het woord 'carnaval' vandaan komt en wat het te maken heeft in de katholieke godsdienst met de vasten en Pasen. 


 varkensgroeten,
juf Els


vrijdag 6 februari 2015

Oei, al die zieke !


In de godsdienstles hadden we het over vier personen die zich speciaal ingezet hebben in hun leven voor de vrede, elk op hun eigen manier; Nelson Mandela, Rogoberta Menchu, Martin Luther King en Els De Temmerman. In groepjes vertelde we aan de hele klas waar die peronen woonden, waartegen ze opkwamen, welke prijs ze daarvoor gekregen hadden,...


In de wiskundeles maakten we veel bewerkingen (hoofdrekenen) met kommagetallen. In Nederlands kwamen de trappen van vergelijking aan bod en leerden we verder over de structuur van een tekst (inleiding , midden, slot)


Donderdagmorgen was het om niet te geloven; 12 afwezige zieke leerlingen. Dàt had de juf zelden meegemaakt. Meester had zelfs maar 2 kinderen over in de voormiddag voor de taal-wiskundeles. 
Die dag verzorgden we ook de maandopening en werden er vlug wat reserveleerlingen opgetrommeld om in het toneeltje iets te zeggen.We schreven mooie pluimpje voor elkaar en vormden met alle kinderen daarmee het woord 'VREDE'. Vandaag start de anti-pestweek en de anti-pestbrigade kwam eens kijken hoe het op onze school gesteld is rond pesten. We kregen nog enkele tips , keken naar een filmpje daarrond en dansten de move tegen pesten. En nu al die mooie woorden en beloften in het echt omzetten!!!!!


Donderdagnamiddag trokken we naar de Bunder voor de voorstelling 'Feest'. Het was vooral een muzikaal gebeuren, dat wisselend gesmaakt werd. Een dikke pluim van de juf voor het gedrag van de kinderen van onze school; ik ben trots op jullie, jullie weten je passend en beleefd te gedragen als we ergens naar toe gaan !
Met al die zieke in de klas hebben we het vandaag wat kalmpjes aan gedaan in de zin van ; weinig nieuwe leerstof , wat herhalen en eens wat langer hoekenwerk; tof voor de aanwezige leerlingen en goed voor de zieken, want zo missen ze minder leerstof (anders moet juf volgende week toch opnieuw beginnen)
Zondag is er loopwedstrijd. Jammergenoeg kan de juf er dit keer niet bij zijn, maar ik duim van op afstand !
Aan alle zieke een vlugge beterschap gewenst !
anti-pestgroeten,
juf Els