vrijdag 26 juni 2015

Bijna vakantie !

 De laatste twee vakantiejarigen werden gevierd; Laura en Yaro.Proficiat , allebei !De traktatie smaakte. De verjaardagsdoos met kaartjes is leeg en we zongen nog een laatste keer eens extra hard.
Dinsdagnamiddag was er een tussen-twee-vuren-tornooi met de 3de graad en op woensdag werden de sportactiefste leerlingen beloond met een beker. Proficiat !! De vierde klas werd weer uitgeroepen als sportactiefste klas ! Top !!!

Tussen het poetsen door werd ook wat tijd gemaakt voor spelletjes,een kookactiviteit, een quiz...
We werden ook door de oudervereniging beloond met een mooie film in de Bunder (en een snoep) voor wie altijd de fluojas droeg .Dankjewel oudervereniging!!!

De juf trakteerde ook op een ijsje als afsluit van een mooi schooljaar. Volgende week staan nog de gordel en afscheid van het zesde leerjaar op het programma en dan is het 'weeral' voorbij . Jullie waren toffe vierdeklassers. De juf zal jullie missen!!! Alvast een héél fijne en supertoffe vakantie gewenst !Daaaaaaag!
vakantiegroeten,
juf Els

vrijdag 19 juni 2015

Proefjes maken

We vierden weer twee vakantiejarigen; Lander en Elke !Er zitten ondertussen minder en minder kaartjes in de verjaardagsdoos. We zongen en werden getrakteerd. Proficiat, hoor !

In de muzische lessen boetseerden we een vis uit klei en tekenden een stripverhaal van het boek van Roald Dahl 'De GVR', wat de juf gedurende het schooljaar voorlas. 

 Deze week werden ook de meeste proefjes afgewerkt.Tussendoos konden de leerlingen zich eens uitleven in de zandbak waar er heel leuk samen gespeeld werd. Nog eventjes op de tanden bijten nu voor de proeven tot maandag en dan rest ons nog een week boordevol 'andere-dan-leren'-activiteiten.




examengroeten,
juf Els

vrijdag 12 juni 2015

hard werkende leerlingen

3 vakantiejarigen vierden in de loop van de week hun verjaardag; Iben, Ana en Louise. Dat werd lekker smullen. Proficiat !!!
 Deze week werd ook hard gewerkt om alle leerstof nog wat te herhalen. We maakten veel oefeningen van taal en wiskunde. Ook het taalthema over 'Ei-land' is nu af en we kennen de afloop van het verhaal.

 Ook het boek 'de GVR' waaruit juf elke week een stukje voorlas op vrijdag ,is uit. Misschien doen we wel nog iets rond het boek...We maakten ook een top-tien van de boeken die we dit jaar lazen.
In de wero-lessen probeerden we als echte juffen of meesters vraagjes te maken voor een klasgenoot over de te leren thema's en die dan te verbeteren .Een hele klus!


De juf wenst iedereen goede examens volgende week. Let er op, goed uitgeslapen zijn is heel belangrijk; dus vroeg genoeg die bedjes induiken ,hé !!!
aan alle papa's nog een fijne vaderdag gewenst.
herhalende groeten,
juf Els

vrijdag 5 juni 2015

sportdag


Dinsdag was er sportdag. In de voormiddag hielden we verschillende balspelen in de sporthal. In de namiddag trotseerden we de wind om met onze fiets allerlei fietsbehendigheidsproeven af te leggen.Daarbij moesten we vooral rekening houden met elkaar en dat lukte héél goed! Bravo!



 De spreekoefeningen lopen ten einde en er kwamen heel interessante dingen uit de bus. We leerden ook op die manier veel van elkaar.

 Omdat er veel jarigen zijn in de grote vakantie hebben we afgesproken om het in de maand juni wat te spreiden. Zo kwam Rune als eerste aan de beurt . Proficiat, en we smulden heel gezond !



 In de godsdiensles hebben we het over wind, leven, adem ...Enkele leerlingen brachten hun vlieger mee en donderdag was het het indeale moment om die even uit te testen...of was er toch wat té weinig wind...
Ondertussen zijn we gestart met het herhalingenschema en ook in de wiskunde- en taallessen herhalen we de voorbije leerstof. Volgende week wordt dus een echte inoefenweek !
zonnige groeten,
juf Els