vrijdag 26 februari 2016

Tijd voor ons land



Deze week zijn we gestart met het nieuwe thema 'Tijd voor ons land' . We doken wat in de geschiedenis en leerden dat België infeite nog niet zo 'oud' is. We maakten ook kennis met de verschillende koningen .


Ons nieuwe taalthema gaat dan over 'beroepen' We lazen diagrammen af, leerden hoe we een instructie moeten geven , schreven een eigen cv en zochten homonymen en synoniemen.



 Ook in de wiskundeles zaten we niet stil. We oefenden ons snelrekenen en de kommagetallen en leerden over oppervlakte. Ook de vlugge rekentechnieken (x5,x50,:5,:50 ) werden aangeleerd.
 Belgische groeten,
juf Els

vrijdag 19 februari 2016

Een gezonde week !

Tijdens de loopwedstrijd zetten een vijftal leerlingen hun beste beentje voor (met dank aan de mama van Kjell voor de foto's) en Liam had er duidelijk zin in...

Deze week hadden we 4 jarigen om te vieren: Hendrik, Alexander, Emiel en Mirthe. Voor elk werd er gezongen , een kaart uitgedeeld en smulden we lekkers.
 Als afsluit van ons wero-thema hadden we het weekje over gezonde en ongezonde  voeding.
 
 We brachten lege verpakkingen mee om te sorteren, maakten kennis met de voedingsdriehoek en kookten een gezond menu. Het smaakte!

We speelden ook een gezondheidsspel en aten op vrijdagmorgen een supergezond ontbijt, want we leerden dat goed ontbijten heel belangrijk is !

  Hopelijk hebben de vierdeklassers er heel wat van opgestoken.


gezonde groeten,
juf Els



vrijdag 5 februari 2016

carnaval


 Deze week zongen elke dag de tekst van de 'move tegen pesten' omdat we ook wilden meebrullen tégen pesten. Donderdag dansten we ook zoals heel Vlaanderen mee om 13.30 uur (in klas want buiten regende het dat moment hard)
We maakten het controledictee en een grote toets van wiskunde , want in januari kwam er veel nieuwe leerstof bij; vooral toepassingen en de kommagetallen.
Vrijdag kwam iedereen verkleed naar school want op carnaval mag iedereen eens een dagje iemand anders zijn... 
We vierden nog de verjaardag van Minni Mouse (Oei, mis... van Lieke)Proficiat !Spijtiggenoeg moest Mirthe deze 2 toffe dagen missen. Veel beterschap gewenst !Je verjaardag vieren  stellen we uit tot ergens na de  vakantie hé,!


De leerlingen kregen wat aangepaste lessen en in de namiddag was er stoet door Moorslede. Wij hadden de karren helpen versieren door slingers te maken.
Op 14 februari is er loopwedstrijd in Dadizele. De juf kan er jammergenoeg niet bij zijn, maar duimt toch op afstand voor jullie !

Aan  iedereen nog een aangename vakantie gewenst !,
carnavalgroeten,
juf Els