vrijdag 28 april 2017

Het dappere kleermakertje

Maandag kwamen we met het 2de,3de en 4de leerjaar samen om op zoek te gaan naar onze schoolreisbestemming. Via een kruiswoordraadsel en tekening van dolfijn, kwamen we terecht bij het Boudewijnpark in Brugge. Dinsdag 2 mei dus allen om 8.30 uur verzamelen aan het station van Roeselare...We zien er naar uit.
Er werd vooral gecijferd met kommagetallen in de wiskundelessen, maar ook gepuzzeld met een tangram en het leren omzetten van maten (lengte, gewicht, oppervlakte)
Manou was onze volgende jarige 'tiener'. Ze kreeg een kaart, we zongen en werden getrakteerd. Mmmm....
Deze week oefenden we gretig aan ons toneeltje 'Het dappere kleermakertje'; geen makkelijk sprookje wat de vierdeklassers kozen...
Na de vele tips en het aanmoedigen van de juf om wat te 'overdrijven' en meer te durven, slaagden de leerlingen er toch in om een boeiende voorstelling te geven voor de leerlingen van het tweede leerjaar.
Alvast een aangenaam lang weekend toegewenst en wees op tijd dinsdag met fluojas, zwemgerief , picknick , en vooral een goed humeur !!!
groetjes van het dappere kleermakertje en
juf Els

vrijdag 21 april 2017

de provincies van ons land

 De klokken van Rome (of was het de paashaas?) hadden de kinderen van de Bunderboog niet vergeten en er lag in ons mandje voor elk een lekker paasei.Dankjewel !
We maakten deze week kennis met de 10 provincies van ons land en puzzelden de stukjes papier tot 'Vlaanderen'. We verhuisden ook weer en zaten dit schooljaar al bijna bij alle klasgenootjes één keer samen. Een goede oefening om met mekaar overeen te komen...
In de taallessen leerden we over de soorten zinnen (mededeling, vraag,bevel of uitroep) en zochten allerlei dingen in een tekst op.Cijferen en  hoofdrekenen met kommagetallen stond dan weer op het programma bij wiskunde.
De laatste leerlingen kwamen aan bod om hun spreekoefening te houden en ook aan het tandemlezen met de kinderen van de buren kwam een eind. Onertussen zijn we gestart met het oefenen van een toneel en de vierdeklassers kozen voor 'Het dappere kleermakertje' De juf is benieuwd wat het wordt...
late paasgroetjes,
juf Els