vrijdag 27 april 2018

typen en ICT testen

Deze week gebruikten we heel vaak de chromebooks om te oefenen voor ons typ10, de oefentestjes af te leggen voor het IDP (Vlaamse schooltesten 4de klas via de computer ) en ook de Mundowerotoets wat online in te oefenen.
Tijdens het lopen van de mijl ontdekten we dat de natuur in 2 weken tijd plots helemaal veranderd is . 'Ons loopbosje' kleurt weer helemaal groen.
Als afsluit van ons wero thema over de provincies zorgden we in groepjes voor een mooie voorstelling en affiche van een gekozen onderwerp over ons land. Mooi en geslaagd ! Dat zal nog toepasbaar zijn in een volgend thema; maar met de fietsmarathon in het vooruitzicht ...eerst wat verkeerslessen  !
Ons taalthema 'Jong geleerd is oud gedaan' gaat goed vooruit en we pasten al heel wat toe van wat we dit schooljaar leerden bij het lezen van teksten. Ook nieuwe spreekwoorden kwamen aan bod.We leerden ook over de passende leestekens bij de soorten zinnen.
In wiskunde cijferden we met kommagetallen , leerden de 3 soorten driehoeken en herhaalden wat hoofdrekenen. 
 Inschrijven voor het ontbijt van de de oudervereniging tijdens de fietsmarathon op zondag kan tot dinsdag 1 mei.Het ontbijt kan meegenomen worden of ter plaatse langs het kleuterparcour (patria) opgegeten worden.
Aan iedereen een deugddoend lang vrij weekend gewenst, met hopelijk niet té veel regen...
ontbijtgroeten,
juf Els

vrijdag 20 april 2018

Hei, hallo !

In de vakantie was Mathis jarig. Dat vierden we op maandag met de kroon, kaart, iets lekkers en ons verjaardagslied.  Proficiat !
In de muzische lessen schilderden we met juf Maaike zelfportretten en leerden een tof lied aan, begeleid met de viool. 
Tijdens de wiskundelessen  leerden we over de cirkel, tangram , cijferen en hoofdrekenen met kommagetallen. Woordpakket 17 kwam in spelling aan bod.
Het werothema 'Hei hallo' bracht ons veel bij over communicatie, gehoor en de gevaren er van. We vormden een levende tijdlijn.
Op donderdag was het een prachtige 'zomer'dag en de verrassing...een ijsje deed deugd ! 
De hele week was juf Maaike als stagiaire in onze klas.  Ze gaf ook een 18 tal boeiende lesjes, vol afwisseling. We wensen haar heel veel succes verder met haar studies.
zonnige groetjes,
juf Els