vrijdag 25 mei 2018

sportdag

Na een extra dagje verlof stond de sportdag op het programma. Het was een ideaal weertje om op het recreatiedomein van Moorslede allerlei spelletjes te spelen.
Per kwartier werd er doorgeschoven en heel wat leuke individuele en groepsspelen kwamen aan bod.
Bij heel wat oefeningen was het samenwerken in team heel belangrijk om tot een goed resultaat te komen.
Bijna iedereen kwam aan bod voor een spreekbeurt en we leerden heel wat van elkaar. Ook ons taalthema 9 loopt ten einde en we leerden al alle woordpakketten (20!)
Bij wiskunde is de leerstof af en zijn we gestart met het herhalen van de verschillende onderdelen (getallen, meten, meetkunde)
sportieve groeten,
juf Els

vrijdag 18 mei 2018

fietsmarathon !

Heel wat vierdeklassers waren aanwezig tijdens de fietsmarathon en fietsten heel wat kilometers voor onze school waardoor we weer winnaar werden met de Bunderboog.Veel medailles en zelfs 2 bekers voor klasgenootjes !Proficiat iedereen en vooral Auke en Matisse !


Tijdens de godsdienstlessen sloten we de lessenreeks 'kerkelijk jaar' af met een tableau vivant ; een levend schilderijtje van het pinksterverhaal.





Ondertussen brengen ook af en toe 2 leerlingen een spreekbeurtje over hun hobby , een dier of het beroep van papa of mama. We horen interessante dingen en geven elkaar tips .




In de wiskundelessen cijferden we met kommagetallen en leerden tot 100 000 ! We schreven ons laatste woordpakket en de leerlingen waren in weroles heel geboeid bij de histolessen over het ontstaan van ons land.

pinkstergroeten,
juf Els

woensdag 9 mei 2018

veilig in het verkeer

Op maandag kregen we bezoek van 8 Indische kinderen en enkele begeleiders die eens een kijkje kwamen nemen in onze school en onze klas. De loombandjes waren weer erg in trek !
In de verkeerslessen leerden we enkele verkeersborden en de belangrijke fietsonderdelendie zorgen voor onze veiligheid. De oudervereniging had gezorgd voor een fietsparcour waarbij we onze fietsbehendigheid wat konden trainen; ideaal als aanloop naar de fietsmarathon. We bekeken ook eens onze eigen fiets en zagen dat die bij bijna iedereen wettelijk in orde is.
In de wiskundelessen werkten we aan de kommagetallen en in de duizendsten kwamen er bij.
We bespraken de toetsen van het voorbije taalthema en leerden ons voorlaatste (!) woordpakket.We startten met een nieuw taalthema rond 'water' waarbij we als echte watersommeliers blindelings proefden tussen kraantjeswater en enkele merknamen van water. 
Proficiat Auke met je verjaardag. Op deze zonnige dinsdag was het traktaatje heel verfrissend en we zongen en ze trok een verjaardagskaart uit de doos.
De week was kort maar krachtig en we staan weer voor een verlengd weekend. Veel plezier aan de fietsers op de fietsmarathon. Houd het veilig !
Aan alle mama's zondag een dikke proficiat met moederdag !
fietsende groeten,
juf Els

vrijdag 4 mei 2018

natuur; gave én opgave !

In de godsdienstlessen hebben we het over 'natuur , gave en opgave' en hoorden het scheppingsverhaal . Dat tekenden we in groepjes achter in 7 taferelen .
Ons taalthema 8 loopt  ten einde en de leerlingen kregen al enkele toetsen over de voorbije leerstof. In wiskunde oefenden we het optellen en aftrekken van breuken én vereenvoudigen van een breuk.
We maakten als afsluit van ons werothema een presentatie over België op de chromebooks en leerden al in de verkeerslessen hoe we best veilig ons bewegen in het verkeer . We oefenden ook om veilig een zebrapad over te steken.
Dankjewel aan de leerlingen die morgen hun typ10 wat komen demonstreren op de peuteropendeurdag.
groeten vanuit de natuur,
juf Els