donderdag 26 september 2019

muzische 'gangs'

 Maandag vierden we de verjaardag van Axandre. Hij trok een verjaardagskaart, we zongen en smulden. Mmmm.
In de wiskundelessen zijn we gestart met blok 2. Tijdens de instaples probeerden de leerlingen zo veel mogelijk informatie te verzamelen over griezelfiguren door juiste oefeningen te maken in groep.
Ons eerste werothema over Moorslede zit er op en we leren nu in stapjes de verschillende onderdelen. Op de chromebooks maakten we ook de oefentoets als herhaling en kregen we tips om goed en rustig te leren. Volgende week volgt de grote toets.
 We zijn ook gestart met ons tweede taalthema waarbij we vanalles over 'gekke' dieren te weten zullen komen...Spelling is dan weer voor sommigen een harde noot om te kraken...De woordpakketten volgen dan ook snel op elkaar. We zitten al aan woordpakket 4.Dat wordt oefenen geblazen...
 In de muzische lessen maakten we kennis met 'gangs' en probeerden in twee groepen in cadans te bewegen en ook een zin te 'scanderen', precies een spreekkoor.Volgende week zullen we in kleinere groepjes daar nog wat verder op werken met aandacht voor 'ritme'.
Maandag is er een vrije dag. Geniet er van !
Dat zal de juf ook doen !
Kermisgroeten,
juf Els

donderdag 19 september 2019

Moorslede verkennen en strapdag

5 dappere lopers( én de juf) liepen  vorige vrijdag mee met de stratenloop en kwamen allen goed aan. Proficiat !
Maandag verkenden we onze gemeente. In groepjes voerden we opdrachten uit en ontdekten de verschillende gebieden, de hoofdstraten, openbare gebouwen,...
'Toon je sportclub' was op woensdag een succes , want heel wat leerlingen waren gekleed in hun favoriete sportclub.
 In de godsdiensles hielden we een vloergesprek over de 10 woorden (de tien geboden).Ondertussen zijn we in de wiskundeles klaar met blok 1 en maakten we al onze eerste toets.Ook in taal komen de toetsen van het eerste thema er aan.
Vandaag vierden we ook de eerste jarige van dit schooljaar. Proficiat, Linn !Ze trok de eerste kaart uit de verjaardagsdoos.Tijdens de strapdag deden heel wat leerlingen hun best om al 'trappend of stappend' naar school te komen; lekker gezond !
strapgroeten,
juf Els

donderdag 12 september 2019

Roald Dahldag

In de wiskundelessen oefenden we cijferen en hoofdrekenen tot 1000. We leerden rekenen met de maanden , herhaalden de lengetematen en liepen de  100 meter (rijweg) . We oefenen ook dagelijks het lopen van de mijl en we zitten op schema .
De speelplaats verandert ook dagelijks en vanuit onze gang is dat goed zichtbaar . Sommige vierdeklassers zijn daar ook heel erg in geïnteresseerd. Vrijdag 13 september staat de juf ook graag eens stil bij de Roald Dahldag, haar lievelingsauteur. we werkten ook wat in het boekje rond Roald Dahl en lezen al gretig boekjes uit de klasbibliotheek.
 In de taallessen leerden we over werkwoorden( pv, stam en infinitief) en  tegenwoordige en verleden tijd. We schreven ook een instructie en leerden op een beleefde manier discussiëren rond stellingen in verband met het verkeer.
 Omdat het volgende week strapdag is zongen en dansten we al eens mee met het straplied.
We zijn ook gestart met onze typlessen (typ10) en leerden de groene letters van de linkerwijsvinger.
Op vrijdagavond is er loopwedstrijd . Ik wens iedere deelnemer een sportieve wedstrijd. Deelnemen is belangrijker dan winnen, hé ! En alle deelnemers zijn winnaars !
Roald Dahlgroeten,
juf Els

donderdag 5 september 2019

start van een nieuw schooljaar

Op maandag 2 september stapten 15 welgezinde vierdeklassers onze klas binnen. Het was even wennen om te zien waar iedereen moest zijn, aangezien de werken aan de speelplaats volop bezig zijn, maar we vinden ondertussen onze weg wel.
 'Handen gevraagd' is het jaarthema en met heel de school kwamen we samen om dat wat te verduidelijken. We speelden per klas enkele 'handen'spelletjes , keken naar een 'vinger'toneeltje en zetten onze duim in inkt zodat we 'duimen voor elkaar' en hopen op een goed schooljaar.
In klas vielen de nieuwe bankjes ( deugnietjes heten ze, écht waar !)direct op.We testten de verschillende opstellingen al wat uit. Ook schrijven op ons digitaal bord vergt wat oefening.
Ondertussen zijn we ook al gestart met ons eerste woordpakket, herhaalden we getallenkennis , breuken en hoofdrekenen tot 1000 en leerden we aandachtig luisteren in de taalles  en maakten we kennis met de figuren uit de school de Brommel.
We knutselden al een mooie verjaardagskaart voor een klasgenoot en ons groepsknutselwerkje rond handen, daar zijn we fier als een pauw op...
De vierdeklassers werken in elk geval goed mee . Dat belooft...
Een tevreden juf dus,
startgroeten,
juf Els