donderdag 29 april 2021

kennis maken met Franse en Engelse woordjes

  In hoekenwerk konden we onze nieuwe Franse woordjes speels inoefenen.
In de les 'Engelse initiatie' maakten we kennis met soorten fruit en leerden we de Engelse woordjes goed uitspreken.
Deze week leerden we over druk van voorwerpen. Een ballon op één nagel en een ballon op een spijkerbed. Welke ballon zou het halen? 
Op dinsdag deden we de oefentest IDP 4de lj. Dit is een online test voor alle Vlaamse scholen waarbij de kennis van bepaalde onderdelen getoetst wordt. 
De eigenlijke test is pas eind mei, maar de vierdeklassers maakten nu al eens kennis met de manier van de vraagstelling en dat lukte aardig.

Ondertussen vergeten we ook niet om af en toe ons typen te blijven trainen via typ 10 online , of door nu en dan eens iets over te typen.
Tijdens de taallessen bereidden we in groepjes onze spreekbeurt over ons gekozen dier verder voor. We maakten een mooie presentatie en sommige groepjes stelden hun dier al voor.
Een brug uit papier? Ja, dat bestaat! We hebben geleerd dat stevige constructies bestaan uit driehoekige vormen. Laten we dat eens uittesten! 
In wiskunde maakten we bouwsels en leerden we de plattegrond ervan tekenen.
De volgende les kunnen we nu gemakkelijk het bouwsel nabouwen!
Welk aanzicht zie je?
groetjes,
juf Els en juf Laurien


 

donderdag 22 april 2021

druk druk druk

In de vakantie hadden we twee jarigen ; Lena en Nand. We zongen , ze kregen de kroon op, trokken een kaart en trakteerden met iets lekkers. Proficiat ! 
Woensdag kregen de leerlingen een speciaal huiswerk , namelijk buiten spelen. Jawel, het was immers buitenspeeldag !
Deze week startte juf Laurien haar stage in onze klas. Dat viel super goed mee. We wensen haar verder ook heel veel succes bij ons.
Het nieuwe werothema 'Druk druk druk ' valt bij de leerlingen in de smaak. Via allerlei proefjes leerden ze over lucht- en waterdruk.
'Druk druk druk ' was het ook in andere vakken. Zo leerden we in wiskunde rekenen tot 100 000 .Ook spiegelingen stonden op het programma. 
In de Nederlandse lessen leren we in stapjes een spreekbeurt per 2 over een bepaald dier voorbereiden. We schreven controledictee 4 en oefenden ook woordpakket 17.
In de lesjes Franse initiatie kennen we nu al enkele kleuren en de dagen van de week in het Frans met de hulp van 'le loup'
De leerlingen krijgen hun uitgesteld rapport mee. Met de juf wordt dat nog eens met elke leerling afzonderlijk wat besproken.
Van juf Marianne kregen we ons zwembrevet. Proficiat allemaal met de gezwommen prestatie.
drukke groeten,
juf Els