vrijdag 28 januari 2022

woordwoelers tijdens gedichtendag

 

'Eb liefde in overvloed ' en 'Strand erover !' Dit zijn enkele woordwoelers waar de leerlingen kennis mee maakten op gedichtendag. Kunnen ze het nog uitleggen?
Juf las ons ook enkele andere gedichtjes voor en we beluisterden en bespraken enkele gedichten van kinderen die dat in groepjes brachten met enkel gebaren er bij.
De laatste 'rode' letters werden aangeleerd tijdens de typ 10 les. Zo weten we nu alle letters van het alfabet bind liggen op ons klavier. Nu alleen nog oefenen maar !
We oefenden ook enkele weken het hardop lezen en probeerden ons AVI niveau wat hoger te krijgen.Ook benieuwd of dat gelukt is?
Deze week werd er ook heel wat getoetst. Thema 5 van taal en blok 5 van wiskunde zitten er op . We zijn halfweg en goed op schema !
Tijdens de instaples wiskunde vormde Remi een groepje met de quarantaineleerlingen en ze verzamelden heel wat pingping om tussendoortjes mee te kopen.
Met de gespaarde kurkjes maakten we een winters landschap (bij gebrek aan echte sneeuw)
Welk leuk figuurtje glijdt hier van de sneeuwberg?
'Ik vriend jullie de beste' groeten,
juf Els

vrijdag 21 januari 2022

programmeren met code.org

Eind vorige week leerden we via code.org stap voor stap wat programmeren.
Dat lukt aardig, hé Milo ?
In de godsdienstles leerden we het verschil tussen tekens en symbolen.
In de weroles maakten we kennis met de bewegings- en voedingsdriehoek . We weten nu ook dat er een geluksdriehoek bestaat.
Bewegen is dus heel belangrijk is !
Zo kunnen we ons ook beter concentreren tijdens het werken in de klas of thuis!
Vinden Victor en Elene dit ook ?
Sommige leerlingen zaten in quarantaine en volgden de lessen online mee. We zijn al blij als het bij enkelen blijft...
In de wiskundeles leerden we over kijklijnen. We oefenden het cijferen en hoofdrekenen (delen) + kloklezen. Blok 5 is af , volgende week volgt de toets.
In de taalles zochten we passende tussentitels bij alinea's en leerden we informatie over EHBO in een schema gieten. 
We vormden een eigen mening rond stellingen en zochten goede argumenten om de andere groep te overtuigen.
bewegings- en gezondheidsgroeten,
juf Els

 

vrijdag 14 januari 2022

klasfeest

Gelukkig nieuwjaar iedereen ! 
We vierden ook al heel wat jarigen in januari; de juf , Iben en Len trakteerden elk op een verschillende dag . Zoals gewoonlijk zongen we , trokken  een verjaardagskaart , gooiden met de dobbelsteen,... Proficiat !
Ons uitgesteld klasfeest kon eindelijk plaatsvinden met ...een voltallige klas. Joepie !(al bleek dat later op de week van korte duur te zijn)
De vierdeklassers hadden hun uiterste best gedaan om er een geslaagd feestje van te maken.
Er was een leuk toneeltje met dans, muziek... De hapjes stonden klaar , enkele spelletjes waren aanwezig, de klas was mooi versierd. Dat was ruim voldoende om enkele sterren te verdienen en zo de uitdaging te winnen! Goed zo !
Er werd ook al flink geleerd in 2022 ; een nieuw woordpakket kwam er bij, verkleinwoordjes, meervouden,eigennamen...
We leerden breuken gelijknamig maken , handig rekenen tot 10 000, patronen, ... De 60 tafels probeerden we in te vullen in...4 minuten !
In de godsdienstles lazen we in groepjes informatie over 1 van de 3 wijzen en vertelden dan de gelezen informatie aan een ander groepje door.
We leerden dat reclame misleidend kan zijn en  kunnen nu het adres juist op een omslag noteren.
In wero hadden we het over onze 'verdagdag' en zochten op internet hoeveel dagen we al leven. Dat bleek boven de 3100 ! We ontdekten ook weetjes over de kermis (foor) van vroeger.
verjaardagsgroeten,
juf Els