woensdag 3 december 2008

Wachten op de Sint !


Donderdag 27 november kregen we met de hele school een gezond ontbijt voorgeschoteld. De kinderen konden kiezen uit brood, cornflaces,water,fruitsap,melk,kaas, mager vlees, yoghurt,appel,peer,... Blijkbaar smaakte het want er werd heel veel gegeten... Op vrijdag zetten we het project 'voeding' verder met een fruitkwartier samen met de peuters.De leerlingen hadden alles mooi gewassen en gesneden en mochten dan om de peutertjes van juf Magda. Het was heel leuk om te zien hoe de vierdeklassers de kleintjes hielpen en ervoor zorgden dat ze stukjes fruit aten.Van sociale opvoeding gesproken...
Arthur, Tessan en Guillaume waren de gelukkige winnaars van een boterhamdoos en Ewoud, Inge, Lore en Ibe kregen een boekje. Zij kwamen uit het doosje en hadden telkens een gezond (fruit of groente) tussendoortje mee. We werden ook allen getracteerd via de mama van Ciska met een pakketje info en wat (gezond) lekkers, dat prima aansloot bij ons thema . Dankjewel hoor.

In de godsdienstles maakten we van citroenen limonade, want we leerden dat conflicten op te lossen zijn, en dat we na een conflict altijd nieuwe kansen krijgen om het beter te doen, of goed te maken. Zo kunnen zure citroenen, met wat inspanning (suiker,...) toch zoet en lekker smaken!!
Tussen dat alles door waren we ook gretig aan het herhalen, we maakten werovraagjes voor elkaar en speelden zo ook eens juf en meester. De laatste toetsen werden ook naar huis meegegeven om eens zicht te krijgen op de vorderingen van de kinderen.
Maandag kregen we opeens bezoek en werden we verrast met een nieuwe klasgenoot: Piet Mostaerd. We hopen dat hij zich vlug thuisvoelt in onze klas en de leerlingen zijn in elk geval heel enthousiast om hem te helpen zijn weg te vinden in onze school. Welkom Piet !!!

Vrijdag kregen we ook te horen dat de Zwarte Pieten in onze school 'logeren' en hielpen we gretig het slaapklasje installeren. In onze schoen zat er zelfs deze morgen al iets lekkers. We zijn toch wel benieuwd wat nog volgt...
Groeten uit de vierde klas,
juf Els

Geen opmerkingen: