woensdag 18 februari 2009

eetfestijn

Jean-Louis en Liese-Lotte waren jarig en brachten iets lekkers mee om te tracteren.
Zondag waren er heel wat kinderen uit de 4de klas (met ouder(s),of grootouder(s)) aanwezig op het eetfestijn.Dank voor de steun, allemaal. De kinderen vonden het lekker; jammer dat er geen wedstrijdje was voor 'eetactiefste klas' ,want dan zouden we zeker ook hoog geƫindigd zijn. ! 600 mensen op een paar uur tijd voorzien van een lekkere maaltijd, vergt een hele organisatie, maar naar de reacties te horen kan de school terugblikken op een geslaagde zondag.

In wero verlaten we 'Moorslede' om het te hebben over 'West-Vlaanderen' en 'Belgiƫ' . Het kunnen opzoeken in de atlas gebeurt ook al veel vlotter.
Nu de zieke kinderen aan het minderen zijn, krijgen de juffen het te pakken...
Maar..we laden ons nog even op om er een toffe carnavaldag van te maken, vrijdag en dan wens ik nog allen een deugddoende vakantie. Iedereen kan nog eens goed uitrusten en zich weer opladen om weer voltallig in maart van slag te gaan.

woensdag 11 februari 2009

Moorslede


Eerst en vooral een dikke proficiat aan de deelnemers van de loopwedstrijd in Dadizele zondag. Ook zijn we trots op Michiel die weer op een podiumplaats belandde. Maandag konden we genieten van een lekker stukje taart, want Annelore was jarig. Samen met het 3de leerjaar speelden we in groepjes een gezelschapsspelletje als voorbereiding voor het tandemlezen om elkaar op die manier wat beter te leren kennen.

In wero hebben we het gehad over Moorslede en West-Vlaanderen. We leerden ook opzoeken in een atlas. Het slechte weer dinsdag zorgde er voor dat onze fotozoektocht en leerwandeling door Moorslede uitgesteld werd.
Ondertussen hebben we ook gretig proefjes gemaakt want volgende week krijgen we een rapport mee naar huis.
De kinderen kozen het sprookje 'Klein Duimpje' om als toneel te spelen. De rollen zijn verdeeld en de repetities gestart...
Volgende vrijdag trekken we best wat extra aan, want met de school nemen we deel aan dikke-truiendag en wordt de verwarming ook iets lager gezet. Ook wij willen eens stilstaan bij 'zuiniger' energiegebruik.
De juf hoopt ook binnenkort eens een voltallige klas voor zich te hebben, want we missen de laatste weken wel telkens iemand die ziek is...
Groeten,
juf Els

woensdag 4 februari 2009

sneeuwpret


Omdat de leerlingen vorige week zo goed gewerkt hebben, werden ze vrijdag beloond met een spelletje 'energize' ,waarbij ze in twee kringen allerlei spreekopdrachten per 2 mochten uitvoeren en tussendoor meezingen met hun Spaans lied. Donderdag was Michiel jarig en aten we een lekker stukje cake.
Maandag beleefden we opeens sneeuwpret in elk vrij kwartier, al was het op het einde van de dag voor enkelen al 'waterpret'.
Ons thema over de aarde-zon-maan-ruimte is af. Het thema boeide heel wat kinderen, al is het ook niet zo eenvoudig om alles goed te snappen.
Vrijdag is er pedagogische studiedag. De leerlingen hebben dus een dagje vrij; de juf niet... Het zal hen deugd doen, de batterijen kunnen weer wat opgeladen worden, de zieken wat uitzieken ... Maandag hoop ik iedereen fris en monter terug te zien, want er staan enkele toetsen op het programma.
Voor de sportievelingen van de klas; tot zondag op de loopwedstrijd.
Groeten,
juf Els