woensdag 29 april 2009

Veel sport !


De sportieve week ging van start met de champion leaque, een jaarlijkse voetbaltornooi tussen het 4de ,5de en 6 de leerjaar. We duimen voor de 3 groepen uit onze klas die deelnemen en hopen zo lang mogelijk er in te blijven. De eerste groepen zijn in elk geval al uitstekend gestart.
Maandagvoormiddag trokken we naar het kasteeldomein in Zonnebeke voor de park- en bosspelen. De regen was wel af en toe van de partij, maar de leerlingen, sportief als ze zijn, liepen zich goed warm en voelden daar blijkbaar niet veel van.

Dinsdag was er dan een heuse sportdag, met opwarming, loopmarathon, doorschuifspelletjes en in de namiddag een 12-kamp . De kinderen lieten zich weer van hun sportieve kant zien en alles verliep heel vlot.
We maakten vandaag nog een toets van wiskunde want volgende week is er nog een tussentijds rapport.
Proficiat aan juf Hanne met haar zoontje Jef en juf Elke met de geboorte van Zita.
Sportieve groeten,
Juf Els

woensdag 22 april 2009

Naar de Passendalebeek


Proficiat aan alle leerlingen die enthousiast meezongen in de kerk tijdens de trouwviering van juf Lynn de eerste zaterdag van de vakantie.

Ondertussen zijn we er weer ingevlogen met een nieuw wero thema rond water. We stapten in een aangenaam lenteweertje naar de beek en gebruikten al onze zintuigen om goed waar te nemen. Ondertussen zijn we ook al gestart met de repetities voor het schoolfeest en hopen de (groot)ouders te kunnen tracteren op een leuk nummer op 10 mei.
Deze namiddag deden we met heel wat kinderen een duit in het zakje om eventueel 'sportactiefste klas ' te worden, want we waren met een hele grote groep aanwezig op de dansnamiddag. Zelfs de jongens lieten zich niet kennen en zetten hun beste beentje voor. Een pluim aan al de aanwezigen !!!

Deze week starten we ook ons 'laatste' wiskundeboek (deel E) , dus dat zegt heel wat !!
We oefenden ook wat extra op de woordsoorten, werkwoorden ,...want vrijdag volgt nog een toetsje.
Dansgroetjes,
juf Els

woensdag 1 april 2009

Bijna paasvakantie !


Ons tweede project werd vrijdag gestart met een toneel, gespeeld door enkele leerkrachten. Gezondheid staat weer centraal en dit keer hebben we aandacht voor ons lichaam. Maandagmorgen hebben we met de hele school eerst 5 minuutjes onze ledematen soepel gemaakt door allerlei oefeningen uit te voeren op muziek. We leerden in klas ook dat we op verschillende manieren 'anders' kunnen zijn .Soms zijn we ook op de hulp van anderen aangewezen. Dat maakte de oefening met de auto die we moesten besturen tussen de kegels ons duidelijk. Ons thema 'boeken' is afgerond en dankzij de mama van Jean Louis hebben we af en toe wat 'wakkere muizen' van onze favoriete schrijver Geronimo Stilton in klas. Dankjewel hoor !

Het mooie weer bracht ons ook eens samen rond het weerhuisje (dat er kwam dankzij de oudervereniging en steun van de happy days)
We leerden cijferen met kommagetallen en zijn al aan woordpakket 17 toe. De werkwoorden zijn ook aan wat herhaling en ook taalbeschouwing (ond. en gez.) mag bij sommigen weer wat opgefrist worden. Geen paniek, na de vakantie wordt daar nog tijd voor voorzien.
Alvast een zonnige paasvakantie ,met klokken en hazen en ...eitjes!!!!
geelgekleurde groeten,
juf Els