woensdag 27 mei 2009

Naar de eindmeet !!!


Na een verlengd weekend ,konden we weer aan de slag in onze 'gewone' klas . De meeste kinderen waren goed uitgeslapen en dat kwam goed van pas om te herhalen van wiskunde, nog een laatste thema van taal af te werken, werkwoorden in te oefenen en zoveel meer . We praatten nog wat na over de geslaagde sportklassen in een stellingnamespel en werkten ons werobundeltje verder af.

De AVI-niveaus en LVS (leerlingvolgsysteem) werden afgenomen van heel wat leerlingen , zodat we hier en daar nog wat kunnen bijschaven waar het nodig blijkt. Vrijdag starten we ook met het herhalingenschema zodat we op tijd voorbereid zijn voor de proeven in juni. Als de kinderen zich daar goed aan houden en flink meewerken in klas komt alles wel in orde. Toi,toi ,toi !!
groeten,
juf Els

woensdag 20 mei 2009

Sportklassen en kamperen in klas !!!


In het weekend werd er heel wat gefietst tijdens de fietsmarathon en dankzij de fietsende kinderen en ouders wonnen we met onze school de trofee van meest deelnemers (250) en meest aantal km. Bovendien kregen we ook de beker van mooist verklede groep met onze 'gezonde bananen' en dat dankzij heel wat kinderen van het 4de leerjaar. Kijk ook eens op de site bij 'foto's.'

En....dan....uiteindelijk....was het zover: onze sportklassen. Op maandag vertrokken we welgezind naar Staden en hadden reactiespelen, basketbal,trefbal en new games. Dat begon al goed. Het meest keken de leerlingen uit naar de dinsdag, want na een dag sporten (rad van K-Lori,baseball,atletiek en trampoline) zetten we onze dag verder... Na een appeltje (dankjewel oudervereniging)en de verjaardag vieren van Céline, Josephine en de dag ervoor Niels (mmm, telkens lekker smullen),trokken we naar het zwembad om een uurtje waterpret te houden. Na het douchen konden we dankzij het mooie weer gezellig aperitieven op de speelplaats . Ondertussen roken we al de lekkere barbecue en daarna vulden we de maagjes met groentjes, aardappelen en vlees. We speelden daarna gezelschapsspelletjes in de gymzaal en sloten de dag af met een verhaaltje (Otje) in de klas. De vermoeidheid sloeg toe en niettegenstaande we met
27 in één lokaal gelogeerd waren, werd er toch behoorlijk geslapen.Om 2.30 uur kwam de juf eventjes wakker en kon ze het niet laten om van haar slapende bende wat foto's te nemen . Kijk maar eens op de website van de school bij foto's (4de klas,sportklassen)

Het daglicht (en het haangekraai uit de Bunderzoo) maakten sommigen al vroeg wakker. In pyama en blote voeten liepen we buiten enkele rondjes op het lied 'I'm jogging' , zodat iedereen voldoende fris was om zich klaar te maken, op te ruimen en een stevig ontbijt te nemen. We sloten de dag af met een Spel zonder grenzen in Staden en keerden moe, maar tevreden naar huis terug. In het verlengde weekend kunnen we wat uitrusten en ik denk dat iedereen er op zijn of haar manier 'deugd 'van gehad heeft. Dankjewel 4de klassers, jullie waren een toffe bende en hebben getoond dat jullie sportief heel wat in jullie mars hebben, vooral op sociaal gebied hebben er heel wat me aangenaam verrast.Ik heb spontane helpende handen gezien, troostende woorden gehoord, een gemeende dankjewel, nieuwe contacten met kinderen van andere klassen en ...zoveel meer. Alle kinderen hebben ook hun best gedaan om er een geslaagd 'evenement' van te maken en de juf trok dus met een 'moe' ,maar blij gevoel naar huis.
Sportieve groeten,
juf Els

woensdag 13 mei 2009

Schoolfeest !


De leerlingen zetten zondag hun beste beentje voor tijdens het schoolfeest op het nummer 'Chiquitita ' De'bananengeel' uitgedoste meisjes en de 'stoeruitziende zwarte' jongens ,gaven echt wel het best van zichzelf en de reacties achteraf waren heel leuk om horen. Ook de talrijke opkomst deed duegd. We zullen het nog wat een verlengstuk geven zondag op de fietsmarathon...(afspraak om 15.00 uur aan het gemeentehuis)
Maandag werden we door de oudervereiniging getracteerd op een film 'Home alone 2' omdat we onze fluojasjes dit jaar vaak aanhadden. Wie daadwerkelijk 10 gaatjes had werd nog eens extra beloond met een zakje popcorn; dankjewel hoor. Dat motiveert om volgend jaar nog meer in orde te zijn.

Ondertussen zijn we aan ons 20ste en...laatste woordpakket bezig. De wiskundeleerstof is af en vanaf nu kunnen we volop allerlei herhalingsoefeningen maken. Van taal rest ons nog enkel thema's, maar we zijn ook goed op dreef.
Vrijdag toveren we onze klas om in een slaapzaal, want volgende week gaan we op ...sportklassen en blijven ook eens logeren in onze klas. We werkten al in ons bundeltje 'sport' en hebben al heel wat afspraken gemaakt zodat iedereen zich op zijn gemak kan voelen.
De leerlingen (en juf) zien er al naar uit... nu eerst nog wat fietsen tijdens het weekend...
gele fietsgroetjes,
juf Els

woensdag 6 mei 2009

Water,water,water!!


Ons werothema rond water loopt op z'n eind. In groepjes probeerden we enkele proefjes uit en ontdekten wat bv. drijft en wat zinkt. De repetities voor het schoolfeest proberen onze plankenkoorts tegen zondag wat weg te werken. De kinderen doen in elk geval hun best om het allerbeste van zichzelf te geven en het loont zeker de moeite om een kijkje te komen nemen.
Ondertussen zijn de meeste leerlingen aan de beurt gekomen om een spreekoefening over hun hobby ,dier of beroep van mama of papa te brengen. Er zaten heel boeiende dingen in en de leerlingen leerden veel van elkaar.

Onze 6de sportactiviteit zit er zopas op en alle lopers hebben weer hun beste beentje voorgezet. Proficiat Michiel , je won weer met glans !! Nu de fietsmarathon nog, en wie weet...worden we sportactiefste klas...
Vermoeide loopgroeten,
juf Els