vrijdag 18 december 2009

Kerstsfeer !


Maandag vierden we de verjaardag van de jongste uit onze klas, namelijk Sharon. We werden getracteerd op wat lekkers ...mmm.
De leerlingen konden telkens elk kiezen uit uit een drietal nieuwjaarsbrieven om die dan 'mooi...' over te schrijven, een heus karwei ! We leerden ook over het gemiddelde , want met de rapporten die uitgedeeld werden, waren de leerlingen benieuwd wat dat gemiddelde nu precies is en hoe dat berekend wordt.

We keken op maandag naar de film 'a christmas carol' ,waarin de oude vrek 'Scrooge' met Kerstmis 3 geesten op bezoek krijgt, die van het verleden, heden en de toekomst. Ondertussen waren alle juffen en meester ook gretig over de middag of in het vrij kwartier bezig met repeteren van datzelfde toneel dat we op vrijdag (vandaag) aan de kinderen brachten.

Niet alleen de juffen, ook de kinderen repeteerden deze week een kersttoneel dat we aan de andere vierde klas en enkele leerkrachten toonden. Er werd gekozen voor het traditioneel verhaal met Maria en Jozef, de herders , engelen, herbergieren, belleman,... Iedereen koos een rol waar hij of zij zich goed bij voelde en zo vormde het een mooi geheel. De andere klas had enkele stukjes voorbereid waarin duidelijk gemaakt werd hoe in andere landen Kerstmis gevierd wordt. Mooi, leuk en interessant.

De dag werd verder gezet met een gezellig kerstfeestje; een kerstverhaal , stemmige gitaarklanken en mooie dwarsfluitmuziek van klasgenootjes, zelfgemaakte kerstkaarten verdelen, een stukje cake en wat 'champagne' bij wat kerstwensen en enkele spelletjes waarbij de stoel opeens aan de bips van de juf bleef hangen...
Het was opeens weeral tijd om elkaar een goede vakantie te wensen en voor de kinderen van het koor: toi, toi, toi , met jullie optreden morgen. Kleed jullie maar goed. De juf komt supporteren en ...kiekjes nemen...
Kerstgroeten,
juf Els

vrijdag 11 december 2009

Proefjesweek !


Op maandag kwamen we in klas en zagen dat de Sint ons niet vergeten was. We kregen een wereldbol, goocheldoos, enkele handwerkdozen en een tafeltrainer. Dankjewel ,Sint !
Ondertussen staken we ook het 2de kaarsje van onze adventskrans aan en luisterden we naar het themaverhaal van Welzijnszorg. Ook wij stonden wat stil bij beroepen, armoede, respect,... Zo kwamen we via 'de lege stoel' iets meer te weten over de gevoelens van Lena, het meisje uit het verhaal.

Deze week maakten de leerlingen ook heel wat proeven, elk kreeg een apart plaatsje om rustig te kunnen werken. De rode balpen van de juf lag niet stil ,de meeste leerlingen hebben zich enorm ingezet; hopelijk zijn de resultaten zoals men verwacht. Na de proeven hebben de leerlingen als beloning wat mogen spelen met de gezelschapsspelletjes in verschillende groepen.

De sterke jongens hebben onze 'echte' kerstboom op een tafel gezet , de lichtjes en versiering maken hem prachtig. Met de kerststal erbij zorgt het voor gezelligheid in klas. Vandaag hebben we ook de klas wat herschikt zodat we volgende week voldoende ruimte hebben om passende kerstactiviteiten te beleven.
De kinderen van het koor zijn nu nog volop aan het repeteren voor hun kerstoptreden volgende week en voor de rest heeft de klas bergen huiswerk in het weekend ...namelijk VEEL SPELEN ! Geniet van jullie weekend !!
verbetergroeten,
juf Els

vrijdag 4 december 2009

Sint op school!


Maandag sloten we ons thema 'conflicten' af met een symbolisch gebaar; we maakten van citroenen lekkere limonade en toostten op goede oplossingen bij conflicten. Intussen beseffen we dat vooral veel goede wil van belang is om te kunnen bijleggen. Hopelijk passen we het nu ook wat meer toe in de praktijk.

De eerste dag van december was er controle van de fluojasjes door de oudervereniging en bijna iedereen was in orde. De octopus krijgt stilaan meer en meer kleur daardoor, want elke leerling die z'n fluojasje draagt ,kan bij controle een gekleurd bolletje kleven.

Ook Lijs was die dag jarig; dus samen zingen, wensen, een kaartje uit de doos laten plukken en getracteerd worden...
Op donderdag kwam de Sint met paard en kar. Uiteindelijk kreeg hij toch een passende staf en bezocht hij elke klas apart met wat lekkers . Onze staf staat nu in de klas , de Pieten hadden op woensdag al de versierde staffen met picknicken in de verkeerde klassen gezet,...dat was zoeken geblazen. De knutselwerkjes zijn ook af, wie weet , komt de Sint nog eens langs in onze klas op 6 december...
Volgende week staan de proefjes op het programma; goed uitgeslapen zijn is de boodschap.
Alvast veel succes allemaal !!!
Sinterklaasgroeten,
juf Els