vrijdag 30 april 2010

Kleuren !


Deze week kregen we enkele lesjes van juf Melissa, die tot woensdag in onze klas op stage komt. Het werothema was 'KLEUREN' ,we leerden over kleurenblindheid, schutkleuren, verschillende camera's,... Dat interesseerde de leerlingen wel.

Ondertussen zijn ook heel wat leerlingen aan de beurt gekomen met hun spreekbeurt. We hoorden interessante dingen en staken al heel wat van elkaar op.
We leerden in wiskunde de getallen tot 100 000 en cijferden met kommagetallen .
De champions league voetbalmatchen zijn ook gestart en we zetten met heel wat vierdeklassers ons beste beentje voor. Dit jaar zijn we ingedeeld , niet per klas, maar door elkaar ( 4de-5de en 6de lj.) Ook de chear leaders dansen en supporteren er flink op los en zijn passend uitgedost. En dit alles onder het motto: deelnemen is belangrijker dan winnen !!

Zondag kan iedereen een kijkje komen nemen op onze school tijdens de knabbel- en babbeltoer.Alvast van harte welkom en hopelijk tot zondag !!
knabbel en babbelgroetjes,
juf Els

vrijdag 23 april 2010

Koningspython in klas.


Dit trimester werd sportief gestart met een ochtendgymnastiek voor de hele school. Zo waren we direct opgewarmd om weer flink van start te gaan.
Tijdens de werolessen leerden we de evolutie van rotstekening tot boek. Tijdens een vloergesprek probeerden we de leerstof te herhalen.

Met het mooie weer trokken we tijdens de godsdienstles naar de speelweide om er het thema 'levensadem' te ondervinden. We hielden ademhalingsoefeningen, speelden met de frisbee en probeerden de vlieger in de lucht te houden. Maar daarvoor was er te weinig wind. We deden ook enkele natuuropdrachtjes.
Op woensdag kregen we de papa van Talitha op bezoek met hun slang. Veel leerlingen durfden het aan om dichterbij te komen en zelfs eens te voelen .Er waren er ook die liever wat op afstand bleven toekijken, o.a. de juf met haar fototoestel...Deze koningspython van nu 1 meter lang wordt 3 meter als hij volwassen is. Je ziet dat Talitha dit niet alledaags huisdier wel goed gewoon is.

Volgende week komt af en toe juf Melissa enkele lesjes geven. We wensen haar welkom (ze kent onze klas ondertussen wel al) en wensen haar een goede stage.
sissende slangengroetjes,
juf Els

vrijdag 2 april 2010

Gezondheid, Tumpa Dhara !


Maandagnamiddag werden we om 13.00 uur verwacht in Schiervelde voor 'Alles met de bal' , een namiddag waarin met een doorschuifsysteem gesport werd met grote en kleine ballen.
Op dinsdag keken de leerlingen naar een toneelstuk uit de oude doos (meer dan 20 jaar geleden opgenomen) , namelijk'Sjakie en de chocoladefabriek' , waarin de juf Joris TV speelt.
Tijdens deze goede week werd ook op witte donderdag samengekomen in de kerk waar elke klas een deeltje uit het passieverhaal uitbeeldde. Vandaag dronken we bij de 'koffiestop' van de kleuterklassen een kopje chocomelk en schonken onze 30 euro winst aan Tumpa Dhara, het Indisch meisje dat onze school sponsert zodat ze kan naar school gaan . Als dat geen goede vrijdag is... We hebben ook de foto van Tumpa Dhara in klas hangen en een schoolrapportje. Zo weten we dat ze moeite heeft met wiskunde, maar graag badminton speelt en haar vader haar naar school brengt met de fietskar.

We maakten ook kuikentjes van zelfgemaakte pomponnetjes.
Naar aanleiding van de rapporten hebben we ook eens stilgestaan bij 'slim zijn' en weten we nu dat er 8 soorten van slimheden bestaan; muziekslim, woordslim ,rekenslim, mensslim, natuurslim, zelfslim,beeldslim en lichaamslim. We zijn dus zéker wel ergens of in meerdere dingen slim... Jammer dat een rapport geen punten kan zetten op bepaalde slimheden...
Een vrolijke , zonnige paasvakantie gewenst !!!
paasgroeten,
juf Els