zaterdag 26 juni 2010

portfolio


Tussen de laatste proeven door werkten we aan ons portfolio ; het werkstukje van het voorbije schooljaar waar we echt trots op zijn. We lazen ook mekaars werk en zagen dat het de klasgenootjes het heel mooi versierd hebben.

De laatste twee jarigen (van in de vakantie) kwamen aan de beurt; Anke en Bernard. We zongen nog een laatste keer onze liedjes, haalden de laatste kaartjes uit de doos en smulden weer wat lekkers.

Op dinsdagnamiddag tracteerde de juf met een ijsje in de tuin. We overliepen eens het voorbije schooljaar en vertelden wat we tof, leuk, moeilijk of saai vonden. Over elke klasgenoot schreven we ook iets op over het voorbije schooljaar ; iets tofs of leuks wat we opgemerkt hadden. Dat was fijn om lezen... Er was ook tijd nodig om op te ruimen, te poetsen,...
De rapporten zijn uitgedeeld en hopelijk is iedereen tevreden met het behaalde resultaat.
Alles loopt wat op z'n eind, maar we hebben nog twee aangename dagen voor de boeg. En voor de koorleden van 't Klein gezang XXL; veel plezier in Bellewaerde zondag !
zonnige groeten,
juf Els

vrijdag 18 juni 2010

De laatste loodjes !


Maandag hielden we een quiz als herhaling van onze werothema's. 4 groepen probeerden de theoretische en practische proeven zo goed mogelijk te volbrengen. Het was nipt, maar uiteindelijk wonnen ' de hippe antwoorders'. Als prijs kozen ze 'een kwartiertje Harry-Potterzendtijd.' Dat was wel leuk meegenomen voor de andere klasgenootjes die mee van die prijs konden profiteren.'t Zijn dus niet alleen hippe antwoorders, maar ook hippe klasgenoten !

Ondertussen zijn we er aan begonnen...De proefwerken. Voor een deel de lastigste periode van een schooljaar, voor de ander blij dat we eindelijk begonnen zijn en kunnen aftellen. Nog enkele dagen...Bijt nog wat op de tanden, probeer nog in' t weekend flink je wero en meetkunde te herhalen , daarna nog wat spelling en dan...breekt er een leuke tijd aan. Nog eventjes volhouden..

Veel moed,
proefwerkgroetjes,
juf Els

vrijdag 11 juni 2010

Sportdag !


De barbecue vorige vrijdag was een succes.Het smaakte; zowel het optreden als het eten!!! Een dikke proficiat aan al wie meehielp ,-zong, of -speelde.
Al de leerstof zit er op en de leerlingen hebben een flinke herhalingenweek achter de rug. Ze werkten zelfs zodanig hard dat er 2 keer ' een kwartiertje Harry-Potter-zendtijd' verdiend werd. We maakten ook een muzisch gedichtje: Liedje van mijn week, naar aanleiding van het het oorspronkelijk gedicht: Liedje van de luie week. Maar lui waren de leerlingen geenszins , gelukkig maar ...
.
De sportdag op donderdag was een welgekomen afwisseling. In Harelbeke konden de kinderen zich op soms spectaculaire wijze uitleven. De wasmachines zullen achteraf ook goed hun werk gehad hebben,...
..
De kinderen mochten ook eens proberen juf of meester te zijn en vraagjes van wero voor iemand anders uit de klas maken. Dat was nog niet zo eenvoudig... Maandag zullen we zien of ze bij het verbeteren ook strenge meesters of juffen zullen zijn !
Aan de papa's een leuke vaderdag gewenst en voor de 'klein gezangers XXL'; een toffe natte dag morgen,
vaderdaggroeten,
juf Els

vrijdag 4 juni 2010

Tussen twee vuren !


Robbe sloot het rijtje jarigen af . We vierden, zongen, aten...mmmm. Maandagnamiddag leerden we via enkele proefje eigenschappen van water. We testten ook wat zonk en bleef drijven en waarom.

Op die manier werd het laatste werothema beƫindigd. De komende werolessen wordt wat extra aandacht besteed aan sociale opvoeding, leren leren en kruipen we ook af en toe nog eens in de computerklas.
Dinsdag had het' tussen twee vuren-tornooi' tussen het 3de en 4de leerjaar plaats. Dat was een welgekomen afwisseling tussen al het herhalen in... De winnaars waren 4B, maar we hebben sportief ons beste beentje voorgezet.

In de lessen godsdienst leerden we hoe ze bij andere godsdiensten bidden. Zo maakten we een gebedje en lieten het dan zoals bij de boedhisten mee waaien met de wind.
De kinderen van het klein gezang XXL hebben een drukke avond voor de boeg. De barbecue en hun optreden staat voor de deur. De juf zal het zich allebei laten smaken (en wat foto's nemen) en...best nu afsluiten wil ze er op tijd geraken...
Geef er maar een lap op, XXL-ers!!!
XXL-groeten,
juf Els