vrijdag 28 januari 2011

Welkom, opa's en oma's !


Maandag was het zover. Zo'n 60-tal grootouders volgden een namiddag mee in de klas.Iedereen van de klas kreeg iemand op bezoek en dat was heel tof. De opa's en oma's kregen wiskunde(breuken) , taal(drama en naamgedicht maken) en wero( aarde) te zien. Na de pauze was er nog een mini-muzisch optreden waarbij de 4de klassers het beste van zichzelf gaven. In de computerklas werd de dag afgesloten. De kinderen vonden het in elk geval een geslaagde en toffe namiddag, hopelijk de grootouders ook. Meerdere foto's vind je ook op de schoolwebsite onder foto's 4delj. A.

We leerden deze week ook cijferen met 2 cijfers en zijn gestart met de kommagetallen. Ondertussen oefenden we ook al wat aan het nummer voor het schoolfeest op 27 februari. Best dat er veel sportievelingen tussen de vierdeklassers zitten, want er wordt heel wat in 'gesprongen!!'

Vergeet je fruit of groente niet mee te brengen volgende week voor ons tutti frutti-project. Deze week zijn we er in geslaagd om telkens met 80 procent van de klas een bolletje na de naam te kleuren en een sticker te verdienen. We zijn dus de eerste van de 10 weken 'gezond' ingezet en geslaagd in onze opdracht. Volhouden zo !!!
grootoudergroeten,
juf Els

vrijdag 21 januari 2011

De tijd van toen !




Ons werothema kadert in het teken van de grootouders die maandag op bezoek komen. (Dankjewel aan de helpende mama's en al de taartenbakkers). We trokken kleren aan van vroeger en dachten terug aan onze schoolreis in Bokrijk waar we een strenge juf bezig zagen.

Ondertussen leerden we ook over het kompas en maakten er in groepjes zelf 1. Dat lukte niet steeds. Lagen de magneten nog iets te dicht, of...?

Woensdag trokken we naar de Bunder om een voorstelling bij te wonen. We hoorden werkjes van Annie M.G. Schmidt die gezongen , uitgebeeld en mooi gebracht werden. Wie kan nog het woord 'popokatepettel' 7 keer vlug na elkaar zeggen?
Volgende week een héél belangrijke week ( hopelijk zijn er geen zieken...) Grootouders op bezoek en ...we starten met de kommagetallen én leren delen (cijferen) met 2 cijfers !!
groeten uit de tijd van toen,
juf Els

vrijdag 14 januari 2011

2011 flink ingezet !


We hebben het jaar ingezet met 2 jarigen; Elian en de juf. Dat was dubbel smullen op maandag.We speelden ook ons spelletje 'ik zit in 't groen'.
Tijdens de wiskundelessen hadden we het over diagonalen, inkoopprijs, verkoopprijs, winst en verlies, eenheidsprijs, totale prijs,... Je ziet , we vlogen er direct weer in !
Ook de uitnodigingen voor de grootouders maken, noteren op de omslag en op tijd kunnen verzenden was een heuse boterham.
.
Tijdens de taallessen werd geoefend aan woordpakket 10 en daar zitten echt wel enkele moeilijke gevallen tussen...oefenen is de boodschap !
Het nieuwe thema van godsdienst leert ons het verschil tussen goed en kwaad. Soms is dat heel duidelijk, maar niet steeds. We maakten een graadmeter van goed en kwaad en zien dat de parel kan daar ook wel tussen kan 'dansen' op zijn koord.
late nieuwjaarsgroeten,
juf Els