vrijdag 27 januari 2012

Grootoudernamiddag !





Maandag was het zover, vol ongeduld wachtten de leerlingen tot de opa's en oma's voltallig waren en stipt konden we starten met een lesje wiskunde( tijd: kloklezen met Romeinse cijfers), taal (creatief schrijven) en de start van ons nieuw werothema 'niet alle natuur leeft'. De leerlingen brachten ook nog enkele versjes naar voren .Na een kopje koffie en cake konden de grootouders ook nog eens in de computerklas wat uitleg krijgen van hun spruit bij de verschillende computerprogramma's die gebruikt worden in klas.Meer foto's zie je op de site bij foto's 4de klas.

De volgende dagen werd druk gewerkt , want vrijdag stond er weer een leuke dag op het programma, namelijk 'muzische dag', waarbij er klasdoorbrekend gewerkt werd . Er werd gebouwd met verschillend materiaal, een toneeltje gespeeld en een dessert gemaakt. In de namiddag was er in de klas een quiz en gezelschapsspelletjes.


De kinderen van het koor mochten de hele dag mee naar het speelplein en de Bunder voor spelletjes en repetitie van hun optreden dit weekend. Ik wens dan ook all klein gezangers XXL veel succes met hun optreden en ben al reuzebenieuwd wat het zal worden ...Toi,toi,toi
koorgroeten,
juf Els

vrijdag 20 januari 2012

7 oude mannetjes !






Voor het eerst mocht in klas de rekenmachine tevoorschijn komen. We leerden er wat mee werken, maar dat was kinderspel; hé? Bij hoofdrekenen moet die natuurlijk netjes in de bank blijven, maar bij zelfcorrectie cijferen kan die wel nuttig van pas komen.Wist je dat Matisse in hoekenwerk heel gretig een zeteltje in elkaar timmerde?

Het werothema 'iedereen hoort erbij ' loopt op zijn einde en deze week stond al wat in het teken van onze grootouders die maandag op bezoek komen. Welke lessen de leerlingen zullen krijgen, weten ze niet (iets van taal, wiskunde en wero), maar we oefenden wel al enkele gedichtjes zodat iedereen iets naar voren kan brengen. En daar zitten ook 7 oude mannetjes tussen...

We maakten ook enkele aanvulgedichtjes en er waren enkele hele mooie tussen. Ondertussen plaatsen we de 58(jawel!) extra stoelen in de klas en de leerlingen kijken al uit naar maandagmiddag om hun opa's en oma's te mogen verwelkomen. Dankjewel aan de mama's, papa's of leerlingen die voor een cake of ... zorgen tegen maandag. Hopelijk komt iedereen op tijd (met de wegenwerken in de Ieperstraat niet zo eenvoudig), want we hebben een heus programma voor de boeg, maar bij grootouders is op tijd komen meestal geen probleem, weet de juf uit ondervinding !Ik wens de leerlingen en hun grootouders dan ook een aangename en leerrijke namiddag!!
opa en omagroeten,
juf Els

vrijdag 13 januari 2012

2012 flink gestart !






De eerste dag van het nieuwe trimester hadden we al direct een reden om wat te feesten. De juf was jarig en tracteerde ons op een drankje en een hapje. Het beloofde spelletje' Ik zit in't groen' mocht ook niet uitblijven. We werkten ook al keihard aan een nieuw woordpakket en leerden in wiskunde over inkoopprijs, verkoopprijs, winst of verlies, de eenheidsprijs en totale prijs, de diagonalen,... .

In de werolessen past het sociothema 'Iedereen hoort erbij' bij ons komende bezoek van de grootouders en we maakten uitnodigingen en leerden het adres juist op een omslag schrijven.We vulden ook zelf een opa en omagedicht aan.

In godsdienst stonden we stil bij 'goed en kwaad' en beseften dat het niet steeds zo duidelijk is. Onze graadmeter, die we zelf knutselden kwam hier goed van pas.
Je ziet, we zaten niet stil ! Goed begonnen, is...
nieuwjaarsgroeten,
juf Els