woensdag 23 januari 2013

Grootouders in de klas !

Maandagmiddag zaten heel wat kinderen ongeduldig te wachten tot hun grootouders toekwamen. De sneeuw strooide voor sommigen wat roet in het eten, maar toch waren er een kleine 50 bezoekers in onze klas.Stipt konden we starten met wat kriebels in de buik (ook bij de juf, of was het in de stem?) 
De grootouders kregen een 
lesje hoofdrekenen voorgeschoteld, waarbij ze ook hielpen verbeteren. Daarna kwam er een lesje muzisch taalgebruik aan bod, waarbij de leerlingen als echte heksen probeerden te spreken.Daarna startte ons nieuw wero -thema 'Machtig Krachtig' waarbij speelgoed van vroeger met nu vergeleken werd. Hier konden de leerlingen weer de hulp van hun grootouders inroepen. Bij dit alles konden de grootouders zien hoe het digitaal smartbord op verschillende manieren gebruikt wordt.
Toen was het tijd voor een kopje koffie met een lekker stukje cake en ten slotte namen de grootouders een kijkje in de computerklas waar de kinderen toonden wat ze zoal met de computer oefenen.Het was een aangename namiddag .Een 70-tal foto's staan bij de foto's 4de klas (maar klik bovenaan nog eens op startpagina of foto's, dan worden ze zichtbaar)
Deze week herhaalden we vooral het kloklezen en ook het cijferen (vermenigvuldigen met 2 cijfers). Bij juf Heidi maakten de kinderen een mooie klaskrant (taalthema 8) en knutselden een leuk kleiwerkje.
grootoudergroeten,
juf Els

woensdag 16 januari 2013

Sneeuwpret


Deze week konden we er niet naast kijken; de sneeuw !!!We probeerden er de leuke kanten van te ontdekken en zagen vanuit de klas een prachtig landschap.
In de gymles bouwden de 4de klassers samen met juf Marianne verder aan de iglo en beleefden heel wat sneeuwpret. 

We leerden in wiskunde over diagonalen en oefenden de Romeinse cijfers bij kloklezen. Die Romeinse cijfers waren geen probleem, het kloklezen daartegenover was voor een deel van de klas andere koek. Dat zal wat extra aandacht en oefening verdienen in de toekomst.Vandaag zijn we ook gestart met het cijferen , waarbij we vermenigvuldigen met een getal bestaande uit 2 cijfers.
Deze namiddag hebben we de 55(!) stoelen voor de grootouders klaargezet, zodat iedereen een vast en goed plaatsje heeft, met zicht op... hun kleinkind. Hopelijk is er maandagnamiddag niemand ziek, want deze week waren we weinig voltallig. Veel beterschap aan de zieken zodat jullie er bij kunnen zijn (jullie grootouders kregen zeker ook een plaatsje voorzien) en dankjewel aan de helpende mama's maandagnamiddag in de eetzaal  en de 'bakkers' in de familie die zullen zorgen voor een stukje cake of... Dit mag maandagmorgen al meegebracht worden, of maandagmiddag naar de eetzaal gebracht worden. Hopelijk bezorgen we de grootouders een mooie namiddag !

sneeuwbalgroeten,
juf Els




vrijdag 11 januari 2013

2013 flink gestart !


 We zijn het nieuwe jaar flink ingezet met een nieuw woordpakket, toepassingen van wiskunde, leren aflezen van kalenders,...
De verjaardag van de juf op dinsdag was een welgekomen afwisseling.Na het tractaat en zingen ,speelden we  na 3 uur ook het spelletje ' Ik zit in 't groen' , dat wel gesmaakt werd.Dankjewel ook aan alle vierdeklassers voor hun lieve wensen.
Ondertussen leerden we ook het adres van de grootouders op een omslag schrijven en verstuurden we de uitnodigingen voor onze open-klas- namiddag.
Het beloven dus weeral drukke tijden te worden , want het schoolfeest nadert ook met rasse schreden en deze week staken we het nummertje al wat in elkaar. Gelukkig kan iedereen deelnemen, dat is héél tof voor de groepssfeer en de voorbereidingen.


In godsdienst startte ons thema over 'goed en kwaad' en maakten we een graadmeter waarbij de parel weg en weer kan 'dansen'. 




verjaardagsgroeten,
                                  juf Els