woensdag 23 januari 2013

Grootouders in de klas !

Maandagmiddag zaten heel wat kinderen ongeduldig te wachten tot hun grootouders toekwamen. De sneeuw strooide voor sommigen wat roet in het eten, maar toch waren er een kleine 50 bezoekers in onze klas.Stipt konden we starten met wat kriebels in de buik (ook bij de juf, of was het in de stem?) 
De grootouders kregen een 
lesje hoofdrekenen voorgeschoteld, waarbij ze ook hielpen verbeteren. Daarna kwam er een lesje muzisch taalgebruik aan bod, waarbij de leerlingen als echte heksen probeerden te spreken.Daarna startte ons nieuw wero -thema 'Machtig Krachtig' waarbij speelgoed van vroeger met nu vergeleken werd. Hier konden de leerlingen weer de hulp van hun grootouders inroepen. Bij dit alles konden de grootouders zien hoe het digitaal smartbord op verschillende manieren gebruikt wordt.
Toen was het tijd voor een kopje koffie met een lekker stukje cake en ten slotte namen de grootouders een kijkje in de computerklas waar de kinderen toonden wat ze zoal met de computer oefenen.Het was een aangename namiddag .Een 70-tal foto's staan bij de foto's 4de klas (maar klik bovenaan nog eens op startpagina of foto's, dan worden ze zichtbaar)
Deze week herhaalden we vooral het kloklezen en ook het cijferen (vermenigvuldigen met 2 cijfers). Bij juf Heidi maakten de kinderen een mooie klaskrant (taalthema 8) en knutselden een leuk kleiwerkje.
grootoudergroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: