vrijdag 25 oktober 2013

Juffrouw Minoes

Tijdens de taallessen leerden we in thema 3 zoals echte journalisten een artikel schrijven en het voor de klas brengen. De woordpakketten worden vanaf nu enkel weken vervangen door het leren schrijven van werkwoorden. Begrippen als pv, infinitief en stam zijn daarbij heel belangrijk en dat hebben de leerlingen al aardig onder de knie. 

In de werolessen zijn we gestart met het nieuwe thema: niet alle natuur leeft. Als echte wetenschappers probeerden we enkele proefjes, die wel niet allemaal lukten... De leerlingen zijn ook enorm geboeid in de aarde, wereldbol, zon en maan en hoe dat nu precies allemaal in elkaar zit.

Naar aanleiding van halloween
knutselden de leerlingen een eenvoudige vleermuis in elkaar. Het was de bedoeling om zelfstandig een stappenplan te volgen en zo tot het gewenste resultaat te komen (precies zoals bij een recept)

Vrijdagmiddag is het ook het laatste kwartiertje van de klasweek voorleestijd. Dit jaar wordt het boek 'Minoes' van A.M.G. Schmidt voorgelezen, een klassieker die op veel bijval kan rekenen. De vierdeklassers zijn heel benieuwd hoe het nu precies gesteld is met juffrouw Minoes. Was ze nu ooit een kat en hoe komt het dat ze nu opeens een mens is...?Elke week wordt een tipje van de sluier gelicht.
Vandaag werd ook het rapport uitgedeeld en apart met de leerlingen wat besproken, zowel naar leervakken , als naar inzet en op sociaal vlak.
 Ik wens iedereen een deugddoende herfstvakantie toe.
Aan de leerlingen van het koor XXL, nog een leuke koornamiddag op  donderdag
 en aan Flor, Britt en Lotte een sportieve loopcross gewenst op zondag.
herfstgroeten,
juf Els
 




vrijdag 18 oktober 2013

muzisch werken rond instrumenten

Een viertal leerlingen wandelden vorige zaterdag mee met de wandeltocht. Woensdag waren er 7 sportievelingen van de klas  die zich waagden aan de atletiekwedstrijd. Zoiets verdient telkens een sticker.


In de muzische les leerden de vierdeklassers in groepjes een partituur maken en stelden ze die voor met allerlei instrumentjes.Er werd ook een liedje gecreëerd en gezongen per groepje. Een drietal leerlingen speelden ook een deuntje op hun eigen instrument.

Er werd deze week ook  flink gewerkt aan taal en wiskunde. Ons werothema loopt ten einde en de eerste 7 woordpakketten zitten er op zodat er maandag een controledictee komt.
Heel wat leerlingen hadden vandaag hun uniform aan want het is dag van de jeugdbeweging en daar mogen ze trots op zijn.Vandaag namen we ook afscheid van juf Lore want haar stage is spijtiggenoeg afgelopen. We wensen haar het allerbeste toe in de verdere opleiding !
Aan de papa's en mama's nog een prettige 'Hippie days' avond gewenst. Dankjewel oudervereniging voor het vele werk .Het ziet er weer supermooi uit.

K.S.A-.,V.K.S.J- en scoutsgroeten,
juf Els

vrijdag 11 oktober 2013

'Hippie days' T-shirten batikken

 In oktber kregen we een nieuw drankje geserveerd tijdens de maandopening. Thee viel niet bij iedereen in goede aarde, maar we proefden toch allemaal.
Amélie was jarig en dat vierden we met kroon, kaart, liedje en iets lekkers.
Vanaf maandag kwam juf Lore in onze klas lesjes geven. De leuke tussendoortjes sloegen aan en smaakten naar meer.



 Op donderdag mochten we onze T-shirt batikken in fower power-kleuren, nadat we eerst passende knopen inlegden.Het resultaat mag er zijn !


 In wiskunde leerden we over geld,de inhouden en werkten verder tot 10 000. Vandaag maakten we met blokken bouwsels en leerden over hat vooraanzicht, zijaanzicht,...
In wero leerden we verder over onze gemeente en probeerden ons te oriënteren op een kaart.

flower powergroeten,
juf Els

vrijdag 4 oktober 2013

Langs Moorsleedse wegen.

Op maandag trokken we langs Moorsleedse velden en wegen om onze gemeente wat beter te leren kennen. In groepjes kregen we opdrachten over de verschillende gebieden, nutsvoorzieningen,monumenten,...


In de muzische les werkten we met een spiegel en probeerden onszelf aan de hand van een foto in spiegelbeeld verder te tekenen. Niet zo gemakkelijk, maar toch met mooie resultaten.


Tijdens de wiskundeles leerden we tot 10 000 en werkten de leerlingen heel flink. Vandaag waren ze zelfs echt naarstige bijtjes die van geen ophouden wisten toen ze mochten stoppen met oefeningen maken.
Moorsleedse groeten,
juf Els