vrijdag 31 januari 2014

Grootoudernamiddag !

Vol ongeduld zaten we op maandag te wachten tot de grootouders op bezoek kwamen.Spijtiggenoeg waren er twee zieke leerlingen in de klas die er niet bij konden zijn. Stipt om halftwee konden we starten met een lesje wiskunde, wat taal en wero. Het was een drukke bende in klas en de opa's en oma's hielpen met verbeteren .



 De kinderen zetten hun beste beentje voor tijdens om enkele gedichtjes te brengen en we brachten ook ons schoollied 'Drankje-dankje' Daarna konden de grootouders genieten van een kopje koffie en gebak .De leerlingen vonden het supertof, hopelijk de opa's en oma's ook !Meer foto's kan je zien bij 'foto's nieuwe link 4de klas'


 Ondertussen zijn we volop bezig met de kommagetallen en leren ook cijferen met twee cijfers. In de muzische les probeerden we met muziekinstrumentjes 'spanning',' ritme' en 'rust ' op te bouwen in een bepaalde tijdsduur.

In de lessen Nederlands zijn we gestart met ons B-boek en het nieuwe thema heet 'Ruzie of Ambras' We leerden een tekst schrijven met inleiding, midden, slot.

grootoudergroeten,
juf Els

vrijdag 24 januari 2014

Uitzien naar volgende maandag !

 In ons werothema leerden we 'Machtig Krachtig' leerden we verder over batterijen, een stroomkring en maakten we oefeningen op de computer (weromundosite) Als afsluit speelden we een kwartetspel over wat we leerden.


 Zoals elke week werkten we ondertussen ook ijverig aan een woordpakket , deden hoekenwerk, contractwerk, tafeltraining,...

We zijn ook gestart met de kommagetallen, leerden over inkomsten, uitgaven,sparen,breuken,rkenen met de tijd,... Kortom we zaten weer niet stil.


 In de taallessen sloten we hoofdstuk 5 (gezond en wel) af met enkele toetsjes en we schreven een over elkaar goede zinnetjes op, onder het motto; 'Pluimpjes geeft je vleugels'

Ondertussen zetten we de klas klaar tegen maandag, want dan verwachten we de grootouders. We zien geweldig uit naar hun komst. Dankjewel aan al wie een cake of taart wil bakken (niet vergeten mee te brengen maandag).
hoekenwerkgroeten,
juf Els

vrijdag 17 januari 2014

werothema Machtig Krachtig

 In de Nederlands les leerden we een discussie houden, waarbij we de anderen probeerden te overhalen met argumenten, maar steeds elkaars mening bleven respecteren.
 In de godsdienstles hadden we het over het 'geweten' en zagen dat de parel op de graadmeter van goed en kwaad ook wel eens tussenin kan staan. We probeerden ook in te zien wat de beste oplossing is bij een conflict door een rollenspel van 'Tim' en 'Medy'.
 Ons werothema 'Machtig Krachtig' bracht ons bij de verschillende soorten batterijen. Sarah had een batterijtester mee en zo konden we aan de slag.We leerden ook over de stroomkring en waar elektriciteit vandaan komt. Dit technothema boeit ons wel.
We brachten ons gedichtje naar voor en leerden van de tips en van elkaar. Er was talent te zien.
machtige,krachtige groeten,
juf Els










vrijdag 10 januari 2014

De start van 2014 positief laten knallen !

Twee jarigen vroeg op het jaar: Milan en de juf. Beiden kregen de kroon op,er werd gezongen en iets lekkers gegeten.
 
 We leerden ook het adres en tegenadres op een omslag schrijven en verstuurden onze uitnodiging voor de open-klas-namiddag naar de grootouders.
 In de muzische lessen bewogen we (actie-reactie ) op muziek en vergrootten ook onze bewegingen tijdens de 'blow-up' les.
 Naar aanleiding van de start van ons werothema 'Machtig Krachtig' brachten we een stuk speelgoed mee en vertelden aan elkaar hoe het werkt. Zo ontdekten we al dat we soms batterijen of elektriciteit , of alleen spierkracht nodig hebben om ermee te spelen.

 We leerden over  eigennamen, lidwoorden,winst of verlies, eenheidsprijs, totale prijs,...We schreven woordpakket 9, leerden meten en schatten, kortom, we zijn er direct goed ingevlogen.

Deze namiddag verzorgden we de maandopening met ons toneeltje over meester Mathijs en het volle glas.We maakten toastjes en dronken kinderchampagne om lieten het bij de start in 2014 positief knallen!!!
champagnegroeten,
juf Els