vrijdag 24 oktober 2014

vijfpassenspel

De volgende jarige in de rij was Matisse. Dat was weer zingen geblazen. Hij kreeg de kroon op en tracteerde de klas. Mmmm.
Onze park- en bosspelen vielen jammergenoeg in het water (storm) en werden vervangen door een vijfpassenspel in de sporthal.

Deze week geeft juf Lisa les in onze klas en een uitgebreid verslagje kan je nalezen in de agenda.Het rapport werd ook meegegeven en uitgebreid met de juf besproken,ook het sociale kwam deze week individueel bij elke leerling aan bod.De meeste vierdeklassers zetten zich ook op allerlei vlak heel flink en stemt de juf blij !!



Volgende zondag is er herfstcross. Alvast veel loopplezier aan de moedige deelnemers.Je weet, aan de start verschijnen en kunnen aankomen is al een overwinning op zich !!
Verder wens ik iedereen een prettige vakantie; 't zal voor velen weer eens deugd doen (ook voor de juf).
herfstgroeten,
juf Els

vrijdag 17 oktober 2014

Happy days


 Deze week kwam(stagiaire) juf Lisa in onze klas lesgeven. Ze blijft tot half november bij ons in de klas. Ondertussen zijn we haar al goed gewoon, want vorige week kwam ze ook een weekje observeren. In de muzische lessen maakten we een knikkerbaan. Leren over de aarde en proefjes doen, paste dan weer bij het nieuwe werothema: niet alle natuur leeft.



 In de wiskundelessen leerden we over geld, toepassingen, gewichten en bewerkingen tot 10 000. We maakten ook onze grote oktobertoets. Tijdens de taallessen zijn we ook een nieuw thema gestart; 'nieuwsgierig naar nieuws'.We herhaalden alle woordpakketten die we tot nu toe leerden en maakten het controledictee.Kortom; we zijn goed op dreef.
Vandaag kwamen heel wat vierdeklassers in uniform want het is de dag van de jeugdbeweging.Morgen is het happy days, mysterie magic Hartelijk dank aan de oudervereniging die daar heel veel tijd in stopppen en zorgen dat het elk jaar weer iets heel speciaals wordt !!!! Ook dank aan alle aanwezigen, want jullie aanwezigheid steekt een hart onder de riem !
Vandaag worden ook nog de winnaars van de affichewedstrijd bekendgemaakt. We zijn benieuwd welke vierdeklasser en uit de bus komt.(foto volgt volgende week)

Happy daysgroeten,
juf Els


vrijdag 10 oktober 2014

Door de eeuwen heen !

Bram was in het weekend jarig en op maandag vierden we dat gepast in de klas.Proficiat en  't Smaakte !In de wiskundelessen leerden we de getallenkennis tot 10 000. We oefenden ook op bouwsels. 



 In de muzische lessen leerden we spiegelen. We maakten per twee een bewegingsexpressie waarbij we elkaars spiegelbeeld waren en knutselden een symmetrisch kleermakersgezicht.We hadden ook een lesje techniek rond elektriciteit waarbij we een stroomkring maakten en zo ons lampje lieten branden.
We sloten thema 2' vreemde verhalen over vreemde dieren'  van taal af  en stelde zelf een vreemd dier voor waarbij we onze fantasie mochten laten werken.



In de werolessen leerden we over Vigor, Claudio,Johanna,Hilda,...en hoe ze leefden, elk in hun eeuw. We verkleedden ons in groepjes volgends een bepaalde periode.

 Romeinse groeten,
juf Els

vrijdag 3 oktober 2014

O die C

Deze week vierden we twee jarigen; Wiske en Camille. Ze kregen de verjaardagskroon op, we zongen en mochten daarna heelrijk smullen van hun zelfgemaakte tractatie ! Mmmmm.



Dinsdag was er een voorstelling in de Bunder voor de tweede graad met als titel 'O die C' .Het verhaal van Odysseus werd boeiend verteld en voorgesteld. Zo hoorden we over het paard van Troje, de sirenen,... Ja,ja, we pikten een stukje Griekse mythologie mee.Dit kadert in de muzische lessen. We hadden het dit jaar ook al muzische lessen over kalligrafie, gangs , kronkels,...waarbij beeld, muziek, beweging, drama en muzisch taalgebruik aan bod komt.



In de taallessen leerden we verder over onderwerp en persoonsvorm, in teksten achterhalen wat waar(non-fictie) of fantasie(fictie) is,...We schreven ook al woordpakket 5 . We maakten onze eerste grote toets van wiskunde en zijn gestart met de getallen tot 10 000.
Vandaag verhuisden we weer. Dat doen we heel regelmatig in de vierde klas, zodat iedereen geregeld bij een andere klasgenoot zit. Zo leren we met iedereen rekening houden en is het de ideale gelegenheid om de bank eens opnieuw proper te leggen.
Griekse groeten,
juf Els