vrijdag 3 oktober 2014

O die C

Deze week vierden we twee jarigen; Wiske en Camille. Ze kregen de verjaardagskroon op, we zongen en mochten daarna heelrijk smullen van hun zelfgemaakte tractatie ! Mmmmm.



Dinsdag was er een voorstelling in de Bunder voor de tweede graad met als titel 'O die C' .Het verhaal van Odysseus werd boeiend verteld en voorgesteld. Zo hoorden we over het paard van Troje, de sirenen,... Ja,ja, we pikten een stukje Griekse mythologie mee.Dit kadert in de muzische lessen. We hadden het dit jaar ook al muzische lessen over kalligrafie, gangs , kronkels,...waarbij beeld, muziek, beweging, drama en muzisch taalgebruik aan bod komt.



In de taallessen leerden we verder over onderwerp en persoonsvorm, in teksten achterhalen wat waar(non-fictie) of fantasie(fictie) is,...We schreven ook al woordpakket 5 . We maakten onze eerste grote toets van wiskunde en zijn gestart met de getallen tot 10 000.
Vandaag verhuisden we weer. Dat doen we heel regelmatig in de vierde klas, zodat iedereen geregeld bij een andere klasgenoot zit. Zo leren we met iedereen rekening houden en is het de ideale gelegenheid om de bank eens opnieuw proper te leggen.
Griekse groeten,
juf Els





Geen opmerkingen: