vrijdag 30 januari 2015

Techniekthema wero : Machtig Krachtig

In de wiskundeles zijn we gestart met de kommagetallen. Deze week was het vooral de getallenkennis er rond.Tijdens de taallessen hadden we het over 'ruzie' in verhalen,teksten,gedichten(vooral donderdag , want dan was het gedichtendag),...Met thema 6 'Ruzie of ambras' zijn we ook begonnen in ons B-boek ! 
Het technothema 'Machtig Krachtig' vinden de meesten erg boeiend. We leerden al het verschil tussen speelgoed dat werkt op spierkracht, of elektrische energie (batterijen of netstroom). We kennen nu de 5 energiebronnen en hoe die elektrische energie bij ons terechtkomt.We ontdekten dat er veel soorten batterijen zijn en testten de batterijen ook met een batterijtester.



We timmerden ook in de techniekles een houten kist in elkaar.Gelukkig krijgen we daarbij telkens goed de hulp van meester.


We werkten ook onze tekeningen af( titel:ouderen vertellen, jongeren dromen) voor de tekenwedstrijd van de Vlaamse Olympiade Vereniging , met als doel de diversiteit tussen jong en oud bevorderen. Onze grootoudernamiddag vorige week was een ideale gelegenheid om daar eens aan deel te nemen....Wie weet ...De leerlingen deden in elk geval hun best om op papier hun belevenissen van die dag weer te geven.
techniekgroeten,
juf Els






Geen opmerkingen: