donderdag 30 april 2015

Atletiek in Staden

Lore was de volgende in het rijtje waarvoor we mochten zingen. Proficiat, met je verjaardag en 't smaakte !


 Op woensdagnamiddag was er een atletiekmeeting in Staden voor de leerlingen van 2de en 3de graad.Op het programma stond; hoogspringen, verspringen, kogelstoten en sprint ! De vierdeklassers bewezen dat er heel wat sportievelingen tussen zitten, want we waren met een grote groep aanwezig. Wiske was ons dapper meisje dat bewees goed haar mannetje te staan als enige meisje van de klas  !


 In de wiskundelessen leerden we tot 3 cijfers na de komma; de duizendsten.
De 'ingekorte week' sloten we vandaag af met een werotoets over 'welkom in mijn provincie' zodat we ons volgende week volledig kunnen toespitsen op 'het verkeer' en 'de sportklassen' in wero !

atletiekgroeten,
juf Els


vrijdag 24 april 2015

Veilig oversteken

 
Na de paasvakantie werden we aangenaam verrast, want ook in de vierde klas had de paashaas voor elk een chocoalade-ei in het mandje gelegd. Dankjewel !
In de paasvakantie was Charlotte 10(een tiener) geworden en dat werd gevierd op dinsdag. Proficiat !

In de taallessen zijn we gestart met thema negen 'Water' en als echte watersommeliers proefden we en probeerden we kraantjeswater van enkele soorten fleswater te onderscheiden; een heuse klus !
We leerden  over de cirkel en kennen nu de straal, diameter,middelpunt, cirkelomtrek...Ook breuken optellen en aftrekken ;én vereenvoudigen werd geoefend en ook het cijferen met kommagetallen werd herhaald.
Als afsluit van het werothema 'Welkom in onze provincie' brachten de groepjes hun collage naar voren over een bepaald onderwerp uit ons land. Voeding, bekende sporters, bekende Belgen, landschappen, steden, toerisme,... Het kwam allemaal aan bod en de leerlingen hadden écht hun beste beentje voorgezet om er iets moois van te maken. Sommigen waren zelfs precies echt op reis door ons land ! Een dikke pluim !!!






Ondertussen zijn we ook gestart met ons verkeersthema. Deze week verkenden we de buurt van de school en leerden we veilig op het voetpad oversteken ! We leerden ook over de verplichte onderdelen van de fiets en dat het heel belangrijk is gezien te worden !!!
Zebrapadgroeten,
juf Els

vrijdag 3 april 2015

Bijna Pasen !

Deze week leerden we vlot de chromebooks opstarten en leerden we mailtjes sturen naar elkaar .
Als slot van ons werothema over de provincies van ons land, werkten we in groepjes aan een affiche rond een bepaald thema en zullen we dit na de vakantie aan de klas voorstellen. We konden wel nu al even proeven van heerlijke Belgische wafels.
Tijdens de goede week trokken we ook voor een viering naar de kerk en kochten iets op de rommelmarkt. Sommigen dronken ook een kopje warme chocomelk ten voordele van broederlijk delen.
Op donderdag kwam de Moorsleedse fanfare een deuntje spelen in de klas en kort hun instrumenten voorstellen. Mooi !







Zo'n 20 leerlingen lazen al het boek 'Sjakie en de Chocoladefabriek' dus...belofte maakt schuld en we keken samen naar de film. Achteraf bespraken we de gelijkenissen en verschillen.

In de vakantie is Julie jarig. We zongen en smulden . Mmmm.
Ik wens iedereen nog een deugddoende en zonnige paasvakantie.
Het paasmandje in de klas staat klaar...wie weet . Bij jullie thuis ook?

paasgroeten,
juf Els