vrijdag 24 april 2015

Veilig oversteken

 
Na de paasvakantie werden we aangenaam verrast, want ook in de vierde klas had de paashaas voor elk een chocoalade-ei in het mandje gelegd. Dankjewel !
In de paasvakantie was Charlotte 10(een tiener) geworden en dat werd gevierd op dinsdag. Proficiat !

In de taallessen zijn we gestart met thema negen 'Water' en als echte watersommeliers proefden we en probeerden we kraantjeswater van enkele soorten fleswater te onderscheiden; een heuse klus !
We leerden  over de cirkel en kennen nu de straal, diameter,middelpunt, cirkelomtrek...Ook breuken optellen en aftrekken ;én vereenvoudigen werd geoefend en ook het cijferen met kommagetallen werd herhaald.
Als afsluit van het werothema 'Welkom in onze provincie' brachten de groepjes hun collage naar voren over een bepaald onderwerp uit ons land. Voeding, bekende sporters, bekende Belgen, landschappen, steden, toerisme,... Het kwam allemaal aan bod en de leerlingen hadden écht hun beste beentje voorgezet om er iets moois van te maken. Sommigen waren zelfs precies echt op reis door ons land ! Een dikke pluim !!!






Ondertussen zijn we ook gestart met ons verkeersthema. Deze week verkenden we de buurt van de school en leerden we veilig op het voetpad oversteken ! We leerden ook over de verplichte onderdelen van de fiets en dat het heel belangrijk is gezien te worden !!!
Zebrapadgroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: