vrijdag 25 maart 2016

Een trieste goede week .

Dinsdag waren we zoals iedereeen erg  geschrokken door wat er zich in Brussel had afgespeeld. Ook de vierdeklassers hadden heel wat vragen en er werd uitgebreid over gepraat in de klas. De kinderen schreven ook 'extra verdriet' bij op het paarse kaartje wat we hadden opgeschreven voor goede vrijdag. We legden dat symbolisch bij het 'goede week tafeltje' en lieten een kaarsje branden voor al de getroffenen.




Woensdag droegen we ons steentje bij op de rommelmarkt ten voordele van broederlijk delen en hielpen we bij de koffiestop 's middags.In de mis speelden we het laatste avondmaal na.




 In de taallessen zijn we gestart met het nieuwe thema rond 'oudjes' en lazen een informatieve tekst aan elkaar voor waarbij we zelf vraagjes hadden genoteerd.In de wiskundelessen kwamen breuken , tangrams,kommagetallen... aan bod.

 Hopelijk is iedereen tevreden met de resultaten van het maandrapport.Dan wens ik alle vierdeklassers en ouders en familie een zalig Pasen en een hopelijk toch wel wat zonnige paasvakantie!
paasgroeten,
juf Els




vrijdag 18 maart 2016

Rekendag en jeugdboekenweek


 Robin was jarig en dat werd weer gepast gevierd met ons verjaardagslied,de-kroon,-kaart en wat lekkers. Proficiat !
Een viertal leerlingen beten de spits af om iets te vertellen over hun hobby, of beroep van ouders, of over een dier. Het waren telkens boeiende onderwerpen.
 Naar aanleiding van de jeugdboekenweek brachten we een bezoek aan de bibliotheek om het biebspel te spelen.In groepjes werd er heel wat opgezocht en vonden ze veel dieren om op de kaart te plaatsen.
Donderdag was er rekendag op school waarbij we deelnamen aan de kangoeroewedstrijd. De resultaten van de moeilijke, maar interessante vragen, werden opgestuurd en de juf is benieuwd hoe de vierdeklassers (springmuizen) het er vanaf brachten.
 In de knutselles schilderen we eieren en heel wat leerlingen hadden voorkeur voor Mignions. Het resultaat krijgen jullie volgende week te zien..Benieuwd ook of onze 'mannetjes' tegen dan 'haar' zullen gekregen hebben;





3 leerlingen van de klas hebben hun beste beentje voorgezet tijdens de dansnamiddag en dragen zo hun steentje bij tot sportactiefste klas. Een dikke pluim Lore, Kjell en Arne !












Deze voormiddag kregen we de gelegenheid om de theatervoorstellling van de leerlingen van de school van onze buren in avant-premiƫre mee te maken. Zo zagen we Xanne nog eens terug en ze deed het super, als danseres.
rekengroeten,
juf Els


vrijdag 11 maart 2016

sneeuwlandschap

 Maandagmorgen was er opeens een verrassing toen we naar school vertrokken.Het sneeuwde ! Vanuit de klas hadden we een prachtig zicht op het sneeuwlandschap. Het bleef echter niet lang duren en tegen 's middags waren er in plaats veel natte voetjes...
 In de taallessen werkten we aan woordpakket 15 en leerden over samenstellingen, afleidingen en signaalwoorden die een verband weergeven in een zin.Woensdag was voor de 4de klassers een vrije dag, maar de juf leerde die dag heel wat bij over het digitaal smartbord op de pedagogische studiedag.

 Evenwijdige en loodrecht snijdende rechten stond op het programma in de wiskundeles. Ook cijferen, hoofdrekenen van kommagetallen,gemene delers,gelijkvormigheid en oppervlakte kwamen aan bod,De leerlingen kregen ook een inoefenbundeltje mee ,want volgende week is er grote toets.

 Om al wat de paassfeer in de klas te brengen ,knutselden we paashaasjes.We zijn ook gestart met ons sprookjestoneel 'Doornroosje' wat voor te bereiden.
smarbordgroeten,
juf Els

vrijdag 4 maart 2016

Alles met de bal



Tijdens ons werothema zochten in groepjes  op over oorlog en vrede in ons land. Zo belandden we ook bij de Noormannen en ten tijde van Ambiorix en de Romeinen.
 In de wiskundelessen leerden we over deelbaarheid, evenwijdige en (loodrecht) ,snijdende rechten en schaduwen.We kennen nu ook het verschil tussen afleidingen en samenstellingen want dat kwam in de taallessen aan bod.


Donderdag was een sportieve dag. We trokken naar de sporthal van Schiervelde om deel te nemen aan 'alles met de bal'.Er werd heel wat afgesport en de voormiddag vloog voorbij.

 rollende balgroeten,
juf Els