vrijdag 29 april 2016

Ons land voorstellen

Vorige vrijdag waren we naarstig bezig met ons insectenhotel te bouwen. Dat dient om naast de bibliotheek een stukje mee te helpen bouwen aan de natuur. Het resultaat ziet er goed uit. Je kan het komen bewonderen tijdens de opendeurdag op school zondag.
Tijdens de wiskundelessen leerden we met de passer werken, oefenden kommagetallen,cijferen en breuken.Het werothema 'Tijd voor onze provincie' loopt ten einde . In groepjes stelden we een thema van ons land voor aan de hand van een affiche die we zelf maakten. Een geslaagde opdracht.
Juf Paulien kwam deze week in onze klas observeren en we startten ook al met het nieuwe taalthema rond water. Zo werd er al het verschil opgemerkt tussen kraantjeswater en flessenwater. Blind proeven mocht daarbij niet ontbreken. Ook op de chromebooks zochten de leerlingen informatie over dit thema.

Deze week verhuisden we weer en hierdoor zat iedereen bijna al wel eens naast elkaar.Dat is heel belangrijk, zodat we iedereen beter leren kennen en met iedereen overweg kunnen.
Baptiste is spijtiggenoeg al een hele week ziek en we missen hem in de klas. Spoedig herstel, Baptiste.
Tot zondag op de opendeurdag,
Belgische groeten,
juf Els

vrijdag 22 april 2016

Doornroosje voor Xanne en in rusthuis

 Woensdag kwam er weer een tiener bij in onze klas. We zongen en smulden; proficiat ,Liam.

 In de muzische en taallessen kwamen de laatste spreekbeurten aan bod. Stuk voor stuk hoorden we boeiende onderwerpen en leerden heel veel van elkaar. We hadden vooral aandacht voor de tips om voor de klas iets te brengen.
Maandag kwam de klas van Xanne kijken naar ons toneeltje 'Doornroosje' en donderdag trokken we naar het rusthuis om het voor de mensen daar te brengen. Er moest duchtig geoefend worden op het 'luid' acteren, maar de vierdeklassers gaven het beste van zichzelf en het werd gesmaakt bij de bejaarden.
Woensdagnamiddag trokken er een vijftal leerlingen naar Staden om aan atletiek te doen. Een pluimp voor deze sportievelingen !











  De resultaten van de kangoeroewedstrijd zijn bekend. We namen met onze school aan deze wiskundetest deel tijdens de rekendag in maart.Wist je dat er 3 leerlingen van onze klas bij de top 100 van Vlaanderen geraakt zijn? Proficiat Kjell, Arne en Sigrid ! De juf is trots !
Fiere groeten van Doornroosje en
juf Els

vrijdag 15 april 2016

Superkrijter

 Toen we na de paasvakantie op school toekwamen , zagen we onmiddellijk de kleurrijke  tekeningen en schilderwerken die onze school opvrolijkten. Dat was werk van de oudervereniging. Dankjewel, hoor !!! Ook de paashaas was langsgekomen en we kregen allen een ei van chocolade.
Op donderdag mochten we luisteren naar het verhaal van superkrijter en zijn schoolmobiel . Daarna volgde een quiz over de straatkinderen van Roemeniƫ.
Volgende week zullen we de namen op de speelplaats krijten van degenen die sponser(d)en voor de stoepkrijtactie.
In de taallessen werkten we aan woordpakket 17 , leerden we  verbanden zoeken in teksten, hadden we  het over de soorten zinnen (bevel, vraag,  uitroep,...) en nog veel meer.We maakten in wero kennis met de Vlaamse en Waalse provincies en kleefden de puzzelstukjes juist op.
Cijferen, de tijd,de soorten driehoeken en hoofdrekenen met kommagetallen stonden op het programma bij wiskunde. Kortom, weer een drukke , maar flinke werkweek !
groeten van superkrijter
en juf Els