vrijdag 29 april 2016

Ons land voorstellen

Vorige vrijdag waren we naarstig bezig met ons insectenhotel te bouwen. Dat dient om naast de bibliotheek een stukje mee te helpen bouwen aan de natuur. Het resultaat ziet er goed uit. Je kan het komen bewonderen tijdens de opendeurdag op school zondag.
Tijdens de wiskundelessen leerden we met de passer werken, oefenden kommagetallen,cijferen en breuken.Het werothema 'Tijd voor onze provincie' loopt ten einde . In groepjes stelden we een thema van ons land voor aan de hand van een affiche die we zelf maakten. Een geslaagde opdracht.
Juf Paulien kwam deze week in onze klas observeren en we startten ook al met het nieuwe taalthema rond water. Zo werd er al het verschil opgemerkt tussen kraantjeswater en flessenwater. Blind proeven mocht daarbij niet ontbreken. Ook op de chromebooks zochten de leerlingen informatie over dit thema.

Deze week verhuisden we weer en hierdoor zat iedereen bijna al wel eens naast elkaar.Dat is heel belangrijk, zodat we iedereen beter leren kennen en met iedereen overweg kunnen.
Baptiste is spijtiggenoeg al een hele week ziek en we missen hem in de klas. Spoedig herstel, Baptiste.
Tot zondag op de opendeurdag,
Belgische groeten,
juf Els

Geen opmerkingen: