vrijdag 25 november 2016

voorleesweek

Deze week werden we de vierdeklassers door de Sint en de kerstman uitgedaagd om een klasfeest te organiseren.Daarbij kunnen de leerlingen per opdracht een ster verdienen.Eerst werd er geoefend om op een beleefde manier telefonisch toestemming te vragen aan de directeur. Uiteindelijk klaarde Mireau de klus heel goed en de eerste ster is binnen. Nu zijn we volop bezig met ons te verdiepen in uitnodigingen en proberen we ook zelf een mooie en goede  uitnodiging te maken.
Ook in dit natte herfstweer van de laatste 14 dagen houden we het vol om elke dag een mijl te lopen. De ene dag is het wat lastiger dan de andere, maar alle vierdeklassers kunnen dat nu al perfect zonder wandelen ertussen.2 keer moesten we afzien van ons geliefd toertje langs het voetbalveld omwille van te modderig, en dan liepen we elf buitentoeren op de speelplaats.We zien ook in het bos de natuur veranderen en de meeste herfstblaadjes liggen nu al op de grond.
Deze week is het nationale voorleesweek.  De juf houdt er aan om dan ook wat extra voor te lezen uit het boek van Roald Dahl; de GVR.


De website van de school is vernieuwd en ook de weg om aan deze weblog te raken is wat veranderd. Nu zijn we te vinden onder 'foto's en filmpjes' en dan bij 4de leerjaar.Er werden ook wat extra foto's bijgeplaatst van de voorbije maanden.
voorleesgroeten,
juf Els

vrijdag 18 november 2016

Spiegelen

In de wiskundelessen leerden we twee nieuwe maateenheden: millimeter en milliliter .We werkten ook met diagrammen en leerden over spiegelingen. Ook in de muzische lessen bewogen we in spiegelbeeld en knipten gezichten in spiegelbeeld uit.


 Het thema 'Conflicten' komt in godsdienst aan bod. We zochten in groepjes naar wat?wie?waar? een conflict is en wat de oorzaak kan zijn. Nu staan we natuurlijk ook nog stil bij...wat nu? Hoe kunnen we een conflict aanpakken en oplossen.
We zijn ook volop aan het juist leren schrijven van de werkwoorden in de tegenwoordige tijd. Een hele boterham... Oefenen baart kunst. Dat telt ook voor de nieuwe 'gele' letters van ons Typtien. Stilaan beginnen we zelfs al woordjes te kunnen typen. Oefenen dus....
Spiegelbeeldgroeten,
juf Els

donderdag 10 november 2016

speelgoed van vroeger en nu

Tijdens de dapaloherfstcross zetten enkele vierdeklassers (en de juf) hun beste beentje voor tijdens het lopen. Proficiat !
De woordpakketten blijven even rusten, want nu leren we de komende 5 weken werkwoorden juist schrijven. Daarbij is het heel belangrijk dat we het verschil kennen tussen de pv., stam, infinitief en weten hoe we die kunnen vinden. We leerden ook al het verschil tussen tegenwoordige en verleden tijd.
Tijdens de laatste lessen van het taalthema (nieuwsgierig naar nieuws) probeerden we als echte reporters elkaar te interviewen.
In de werolessen brachten we een stuk speelgoed mee en vergeleken het speelgoed van nu met dat van vroeger. We ontdekten dat speelgoed kan werken op spierkracht, elektriciteit (netstroom of batterijtjes) of zelf zonneënergie (met klein zonnepaneeltje)
Vandaag zongen we ook aan het bureau van juf Mia het Sint-Maartenslied en de juf wenst al wie vanavond gaat zingen een leuke en veilige avond. Vergeet je fluojasje niet aan te trekken. Veel plezier. Dankjewel ook aan de leerlingen die zich op 11 november kunnen vrijmaken om in de kerk aanwezig te zijn en iets te lezen of een krans te leggen.
Sint-Maartensgroeten,
juf Els