donderdag 10 november 2016

speelgoed van vroeger en nu

Tijdens de dapaloherfstcross zetten enkele vierdeklassers (en de juf) hun beste beentje voor tijdens het lopen. Proficiat !
De woordpakketten blijven even rusten, want nu leren we de komende 5 weken werkwoorden juist schrijven. Daarbij is het heel belangrijk dat we het verschil kennen tussen de pv., stam, infinitief en weten hoe we die kunnen vinden. We leerden ook al het verschil tussen tegenwoordige en verleden tijd.
Tijdens de laatste lessen van het taalthema (nieuwsgierig naar nieuws) probeerden we als echte reporters elkaar te interviewen.
In de werolessen brachten we een stuk speelgoed mee en vergeleken het speelgoed van nu met dat van vroeger. We ontdekten dat speelgoed kan werken op spierkracht, elektriciteit (netstroom of batterijtjes) of zelf zonneënergie (met klein zonnepaneeltje)
Vandaag zongen we ook aan het bureau van juf Mia het Sint-Maartenslied en de juf wenst al wie vanavond gaat zingen een leuke en veilige avond. Vergeet je fluojasje niet aan te trekken. Veel plezier. Dankjewel ook aan de leerlingen die zich op 11 november kunnen vrijmaken om in de kerk aanwezig te zijn en iets te lezen of een krans te leggen.
Sint-Maartensgroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: