vrijdag 28 oktober 2016

Nieuwsgierig naar nieuws

In ons nieuwe taalthema 'nieuwsgierig naar nieuws'beluisterden en  lazen we krantenartikels . Dan gingen we per twee zelf aan de slag om een krantenartikel te maken en als een volleerde nieuwslezer (met de passende lichaamstaal) ons artikel voor de klas te brengen.
We zochten in de werolessen informatie op over het ontstaan van de aardappel en de jeans.Op dinsdag probeerden we ons te verkleden in een figuur van vroeger.
Er was ook wat tijd om ons Typtien te oefenen. Misschien is de vakantie een goed moment om de eerste twaalf letters vlot in de vingers te krijgen.
De leerlingen brachten herfstmateriaal mee om te herfstfiguurtjes  te maken.Ondertussen zongen we ook Broeder Jacob in 4 verschillende talen. Donderdag- en vrijdag was het wieltjesdag voor het 4de tot 6de leerjaar en daar werd gretig gebruik van gemaakt.
Wat vliegt de tijd. De herfstvakantie staat al voor de deur.Vandaag wordt het rapport meegegeven . De juf is heel tevreden over de resultaten van alle vierdeklassers , hopelijk jullie ook !Dat verdient een deugddoende vakantie ! Voor de kinderen die zondag mee lopen tijdens de herfstcross , veel succes gewenst en tot dan !
herfstgroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: