vrijdag 27 januari 2017

joggen(one mile a day) in de winter

De laatste twee weekjes ondervinden we dat het lopen ons ook heel veel deugd doet in de winterse koude. Met blozende wangetjes stappen de vierdeklassers  weer de klas binnen na hun dagelijks 'one mile' We blijven héél goed op dreef !
Maandag kwam meester Elias observeren en toonden we hoe we werken in de vierde klas. Eerst vertrekt hij nog op buitenlands stage en in mei komt hij dan voor enkele weken terug.
We leerden deze week over positieve en negatieve getallen, herhaalden breuken en hoofdrekenen en leerden al wat vermenigvuldigen met 2 cijfers (cijferen)
We hadden ook 2 tieners bij in de klas; Meri en Jordy.
We zongen en smulden,...Gefeliciteerd !
Donderdag was het gedichtendag en in de loop van de week werd daar ook aandacht aan besteed. We doen mee met de gedichtenwedstrijd en zoeken elke dag het ontbrekende woord in een gedicht.
Ondertussen zit ons schoolfeestnummer bijna helemaal in elkaar. Nu nog wat oefenen...
gedichtengroeten,
juf Els











vrijdag 20 januari 2017

opa's en oma's in de klas

Maandagnamiddag brachten de grootouders een bezoekje in de vierde klas. Met 54 opa's er bij was het een drukke , maar gezellige namiddag.
De opa's en oma's kregen wat wiskunde (de tijd), taal (expressief lezen) en wero (spel i.v.m. vroeger en nu) te zien. De leerlingen zongen het BOF-lied (Best Opa/oma Forever)en beeldden het uit.
Om 15.00 uur kregen de grootouders ook een stukje taart en koffie  dankzij de vele 'helpende bakkers' uit de vierde klas.De kinderen vonden het super tof; hopelijk de opa's en oma's ook.
We leerden deze week ook over diagonalen,verkleinwoordjes,alinea's en tussentitels,symbolen,...In de spreekles zochten we argumenten om een eigen stelling kracht bij te zetten en de ander (op een beleefde manier) te overtuigen.



Vandaag hadden we weer een jarige in de klas; Michiel.De kroon werd opgezet; we zongen en smulden. Proficiat !


grootoudergroetjes,
juf Els

vrijdag 13 januari 2017

een nieuw jaar en verjaardag juf

Aan iedereen de beste wensen voor 2017 !Het laatste uurtje op maandag werd vrijgehouden om de verjaardag van de juf te vieren.De vierdeklassers werden getrakteerd met wat lekkers, we zongen en ook de juf kreeg de kroon op en een kaart. Tof !

Enkele leerlingen speelden op hun muziekinstrument en zo maakten we al kennis met 3 verschillende soorten instrumenten. Heerlijk !!!
We vlogen en tijdens de wiskundelessen direct in met enkele toepassingen; inkoopprijs, verkoopprijs, winst of verlies.We leerden ook over eenheidsprijs en totale prijs, cijferden wat en zochten op de kalenders (de tijd...van tot en met...tussen....)
Ons nieuw taalthema handelt over Wel?Gezond? Gezond en wel. Zo kennen we nu al het verschil tussen reclame,nieuwsbericht, verhaal en gedicht. We leerden ook figuurlijk taalgebruik (enkel uitdrukkingen)
 Iedereen hoort er bij , dàt is ons sociaal werothema, waarbij we maandag de grootouders een kijkje laten nemen tijdens de lessen. We leerden ook het BOF (best opa/oma forever) lied en zochten passende bewegingen. Dankjewel aan de helpers om een taart/cake te bakker .
verjaardagsgroeten,
juf Els