vrijdag 13 januari 2017

een nieuw jaar en verjaardag juf

Aan iedereen de beste wensen voor 2017 !Het laatste uurtje op maandag werd vrijgehouden om de verjaardag van de juf te vieren.De vierdeklassers werden getrakteerd met wat lekkers, we zongen en ook de juf kreeg de kroon op en een kaart. Tof !

Enkele leerlingen speelden op hun muziekinstrument en zo maakten we al kennis met 3 verschillende soorten instrumenten. Heerlijk !!!
We vlogen en tijdens de wiskundelessen direct in met enkele toepassingen; inkoopprijs, verkoopprijs, winst of verlies.We leerden ook over eenheidsprijs en totale prijs, cijferden wat en zochten op de kalenders (de tijd...van tot en met...tussen....)
Ons nieuw taalthema handelt over Wel?Gezond? Gezond en wel. Zo kennen we nu al het verschil tussen reclame,nieuwsbericht, verhaal en gedicht. We leerden ook figuurlijk taalgebruik (enkel uitdrukkingen)
 Iedereen hoort er bij , dàt is ons sociaal werothema, waarbij we maandag de grootouders een kijkje laten nemen tijdens de lessen. We leerden ook het BOF (best opa/oma forever) lied en zochten passende bewegingen. Dankjewel aan de helpers om een taart/cake te bakker .
verjaardagsgroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: