donderdag 28 september 2017

Moorslede wandelend verkennen

Na een deugddoende vrije maandag  trokken  we dinsdag door Moorslede . We wandelden langs de verschillende gebieden, hoofdstraten, openbare gebouwen en nutsvoorzieningen.
Ook bij de belangrijkste standbeelden en monumenten of beschermde gebouwen hielden we eventjes halt om in groepjes enkele opdrachten uit te voeren.
 
De lessen ' typ 10' zijn gestart en we leerden de 'groene 'letters van de linkerwijsvinger. In de wiskundelessen herhaalden we breuken en gewichten.
Nesta is jarig op schoolreis, maar we vierden dat al vandaag in de klas . Samen aten we weer wat lekkers. Mmmm.
Morgen is er schoolreis naar 'Paira Daiza'. Op de chromebooks zochten we al wat informatie op en juf toonde ons ook op de kaart dat dat in Wallonië ligt en de mensen daar Frans spreken.We zien er al naar uit.
Moorsleedse groeten,
juf Els

vrijdag 22 september 2017

sportieve lopers

Ons eerste thema van godsdienst zit er op : gewetensvol handelen. Zo leerden we over Jona en maakten kennis met de 10 geboden. We probeerden in groepjes ook eigen klaswetten op te stellen en ontdekten dat die nodig zijn om goed in een groep samen te kunnen leven.
In de wiskundelessen oefenden we tot 1000. Afronden lukt heel goed, maar bij cijferen is er toch nog wat werk aan de winkel. Deze rekentechniek zit bij sommigen wat ver. Geen paniek, met extra oefenen komen we er wel.
Ook ons eerste taalthema loopt ten einde. We leerden informatie halen uit een tekst en de passende titels bij alinea's plaatsen. We oefenden woordpakket 3.
Vorig weekend was de eerste buitenschoolse activiteit. Heel wat dapper vierdeklassers (en hun juf) stonden aan de start van de loopwedstrijd in Dadizele en kwamen ook heel goed aan. Sommigen liepen zelfs hun eigen wedstijd én de jogging.Proficiat allemaal.
Ondertussen lopen we ook elke dag ons toertje rond het voetbalveld. Nu doen we dat nog met 1 keer wandelen, maar binnenkort proberen we de mijl in 1 keer te lopen.
We leerden ook over lengte: de km,m,...en liepen zelf eens de 100 m zo vlug mogelijk. Sommigen waren ontgoocheld dat ze dat , niettegenstaande het heel snel lopen, toch in dubbel zoveel tijd deden dan Usan Bolt in zijn  topjaren...☺
Vandaag deden heel wat leerlingen mee aan de strapdag . Dankjewel aan de oudervereniging voor het organiseren van de fiets- en wandelpool en ook aan de mama's, papa's, oma's en opa's die een groepje begeleidden.
strapgroeten,
juf Els


vrijdag 15 september 2017

Trotsdozen

Mathias mocht als eerste jarige dit schooljaar de kroon opzetten en een verjaardagskaart uit de doos halen. we zongen en werden getrakteerd. Mmmm.
Tijdens de muzische lessen beschilderden we onze trotsdozen . Volgende week werken we die nog verder af en kunnen we er nog wat meer een persoonlijke toets aan geven. Vanaf dan kunnen we er ook écht instoppen wat ons trots maakt.En dat is bij iedere vierdeklasser héél wat, hoor !
We oefenden ook al eens het straplied (strapdag 22 september) en dansten al wat mee op het coole nummer.
In de wiskundelessen herhaalden we tot 1000 en bij sommigen zat het cijferen (vermenigvuldigen en delen) wat ver. Daar zullen we nog wat extra tijd voor inschakelen. Ook de tijd (kloklezen en tijdsduur) vergt nog wat oefening.
Woensdag was het 'toon je sport' dag en bijna alle leerlingen én de juf kwamen in hun favorieten sportkledij naar school. Grappig; dit jaar geen grote verscheidenheid, maar vooral twee groepen; voetballers en volleyballers...(én een lopende juf)
sportclubgroeten,
juf Els

vrijdag 8 september 2017

Goed gestart in de vierde klas !

De eerste volle week zit er op . De leerlingen maakten kennis met bijna alle vakonderdelen uit de vierde klas.
In de weroles hadden we het over onze eigen gemeente Moorslede en tijdens de beeldopvoeding knutselden we een aquarium vol vissen en werkten aan een verjaardagskaart voor de klasgenoten.
We herhaalden tot 100 in de wiskundelessen en tijdens het herhalen van de lengtematen hielpen we elkaar om verschillende lichaamsdelen juist te meten.
Als echte inspecteurs hielpen de vierdeklassers professor Clo-Clo  uit Brommelgem bij het vinden van de graffitispuiter. Daarbij moesten in de taalles korte tekstjes van getuigen aandachtig gelezen worden om zo de dader te vatten.
In de eucharistieviering bij het begin van het nieuwe schooljaar waren er heel wat vierdeklassers die bereid waren te lezen, er was zelfs een hele grote rol voor 'Petrus'.
De juf is alvast blij met de getoonde inzet deze week . Het belooft een 'goed' schooljaar te worden , met flinke , enthousiaste en werkzame leerlingen ! Super!!!
groeten uit Brommelgem,
juf Els

vrijdag 1 september 2017

1 september

 Welkom allemaal ! Vandaag werden alle kinderen verwelkomd door  matrozen om het  nieuwe schooljaar  te starten. De papa's en mama's kregen van de oudervereniging een kopje koffie en de kinderen een kaartje waarop we hen een kei-tof schooljaar wensen.
In de klas werd er al heel wat verteld over de vierde klas. Het échte leerwerk komt pas volgende week aan bod.We oefenden de rijen en iedereen kreeg een plaatsje in de eetzaal.
De leerlingen probeerden al met hun nieuwe pen hun agenda netjes in te vullen en mochten ook al hun naam op het smartbord zetten. Dat ziet er allemaal heel goed uit !
Na de middag kwamen we met de hele school samen om het nieuwe schooljaar 'kei-tof ' in te zetten; samen op de boot met de matrozen en hun nieuwe kapitein; mevrouw annelies !!
We zien het volledig zitten ! Ahoy !
matrozengroeten,
juf Els