vrijdag 22 september 2017

sportieve lopers

Ons eerste thema van godsdienst zit er op : gewetensvol handelen. Zo leerden we over Jona en maakten kennis met de 10 geboden. We probeerden in groepjes ook eigen klaswetten op te stellen en ontdekten dat die nodig zijn om goed in een groep samen te kunnen leven.
In de wiskundelessen oefenden we tot 1000. Afronden lukt heel goed, maar bij cijferen is er toch nog wat werk aan de winkel. Deze rekentechniek zit bij sommigen wat ver. Geen paniek, met extra oefenen komen we er wel.
Ook ons eerste taalthema loopt ten einde. We leerden informatie halen uit een tekst en de passende titels bij alinea's plaatsen. We oefenden woordpakket 3.
Vorig weekend was de eerste buitenschoolse activiteit. Heel wat dapper vierdeklassers (en hun juf) stonden aan de start van de loopwedstrijd in Dadizele en kwamen ook heel goed aan. Sommigen liepen zelfs hun eigen wedstijd én de jogging.Proficiat allemaal.
Ondertussen lopen we ook elke dag ons toertje rond het voetbalveld. Nu doen we dat nog met 1 keer wandelen, maar binnenkort proberen we de mijl in 1 keer te lopen.
We leerden ook over lengte: de km,m,...en liepen zelf eens de 100 m zo vlug mogelijk. Sommigen waren ontgoocheld dat ze dat , niettegenstaande het heel snel lopen, toch in dubbel zoveel tijd deden dan Usan Bolt in zijn  topjaren...☺
Vandaag deden heel wat leerlingen mee aan de strapdag . Dankjewel aan de oudervereniging voor het organiseren van de fiets- en wandelpool en ook aan de mama's, papa's, oma's en opa's die een groepje begeleidden.
strapgroeten,
juf Els


Geen opmerkingen: