vrijdag 27 oktober 2017

herfstvakantie

 Vorige vrijdag kwam Quinten als winnaar uit de bus met de affichewedstrijd van de 'Happy Days'.Proficiat !
Om al wat in de stemming te komen van Halloween, maakten we met papier volgens eigen fantasie griezelventjes.
We sloten het thema levensadem af met het laten wegwaaien met de wind van onze gebeden. Aangezien het fototoestel niet werkte in het bos, bliezen we nog eens in onze gang van de klas wat 'zelfgemaakte wind'.
 Tussen twee taalthema's door oefenden we ook eens in duo's het hardop lezen. Dit komt niet veel meer voor in de vierde klas, aangezien het verondersteld wordt dat de meesten dat al voldoende onder de knie hebben. Dit blijkt echter toch wel nog nodig en kan alleen verbeteren met extra 'trainen'. Een werkpuntje voor november...
De leerlingen werkten al 2 maanden hard en zijn toe aan wat vakantie (de juf ook☺). Eerst staat er zondag nog een loopwedstrijd op het programma . Goed loopweer en goede loopbeentjes gewenst ! De juf zal alvast komen supporteren voor de dappere vierdeklassers die deelnemen en wel weer de eindmeet zullen behalen !
herfstvakantiegroeten (geniet er van!!!)
juf Els

vrijdag 20 oktober 2017

De Bremer stadsmuzikanten.

3 jarigen deze week: Simon Sander en Quinten. De kroon werd opgezet.Proficiat ! We zongen voor hen elk apart en mochten lekker smullen. Mmmmm
Af en toe mogen de leerlingen enkele loombandjes maken voor kinderen in India. Die zullen eind december meegenomen worden en daar afgegeven worden. Dan zullen we ook wat leren over het leven van de kinderen daar. Oktober is dan ook de missiemaand (nee, niet die Argentijnse voetballer van Barcelona...) en zo kunnen we ook echt een steentje bijdragen. Er werden ook al balpennen verzameld en kleine zeepjes en zo zijn ook heel welkom.
Ook de herfst doet zijn intrede en met herfstbladeren maakten we het standbeeld van de Bremer Stadsmuzikanten nadat we het sprookje beluisterden. We leerden ook op de chromebooks tabellen maken en informatie toevoegen.

 Deze week was ook een toetsweek en we besteedden veel aandacht aan het remediëren; kijken waar er foutjes waren en daar extra op oefenen.
Vandaag is er dag van de jeugdbeweging en heel wat vierdeklassers hadden hun KSA-uniform aan.











Zaterdag is er voor de ouders 'happy Days', georganiseerd door de oudervereniging met als thema 'Sporty Days'. Allen hartelijk welkom . Op die manier wordt onze school ook financieel gesteund, dus dankjewel voor jullie komst. De winnaars van de affichewedstrijd worden vandaag beloond.
Happy daysgroeten,
juf Els

vrijdag 13 oktober 2017

levensadem blazen ,ritmes en bouwsels

In de godsdienstlessen hebben we het over levensadem. We bliezen zelf eens met een rietje ecoline op een blaadje en maakten er een klein kunstwerkje van om aan iemand te geven. 
Tijdens de wiskundelessen leerden we bouwsels maken en van alle kanten bekijken.Snelrekenen kwam ook aan bod.We oefenden verder tot 10 000, leerden over inhouden en gewichten en volgende week testen we eens de nieuwe kennis. In een oefenbundel kunnen de kinderen zich wat voorbereiden.
Muzikale aspecten kwamen aan bod in de muzische lessen. In groepjes werden ritmes bedacht met zelf gekozen materiaal .
In de taallessen  hielpen we professor Van den Uitleg om in groepjes een speciaal dier een passende naam te geven en heel wat (soms grappige) informatie er bij te vertellen.Persoonsvorm en onderwerp kwamen ook weer aan bod.

Morgen kan er gewandeld worden , wat meetelt om sportactiefste klas en/of leerling te worden.
ritmische groeten,
juf Els

vrijdag 6 oktober 2017

Paira Daiza




Hét hoogtpunt van onze eerste maand in de vierdeklas was de schoolreis vorige vrijdag naar Paira Daiza. Werkelijk alles zat mee; het zonnig weertje, de geboorte van het kleine olifantje TaWan 10 dagen geleden, de gorilla's die precies voor ons een toneeltje opvoerden en bovenal het enthousiasme om veel te zien en te beleven van de vierdeklassers zelf. Een geslaagde uitstap !!!
Wie meer foto's van de schoolreis wil bekijken, kan dat op de schoolsite bij foto's 4de klas.
Taalthema 2 'Vreemde verhalen over vreemde dieren' past bij onze schoolreis. We leerden een krantenartikel herschrijven en tabellen aflezenen. We ontdekten  in de spreekles dat vooroordelen soms echt niet kloppen.

Ondertussen leren we in wiskunde al tot 10 000 en bij een inoefenles waren we allen hulpjuf of -meesters van elkaar. De meesten vonden dat leuk en maakten ook zelf heel wat oefeningen.




groeten uit Paira Daiza,
juf Els