vrijdag 22 december 2017

klasfeestje en kerstsfeer

Tijdens de warmste week werden plaatjes gedraaid op de speelplaats en droegen we zo ook  een steentje bij voor de mensen die het wat moeilijker hebben.
Ook de loombandjes, balpennen , zeepjes en oude gymT-shirts van onze school zijn vandaag op weg met het vliegtuig richting India om er daar mensen blij mee te maken. Zo zelf een lichtje zijn voor anderen, was dat niet de kerstboodschap die we in de laatste weken in de  godsdienstlessen meekregen?
We schreven deze week ook






vrijdag 15 december 2017

startende proefjes met sneeuwtapijt

Maandag zal iedereen het geweten hebben; een échte sneeuwdag. Dat hield ons niet tegen om te proberen onze dagelijkse mijl te lopen en dat lukte wondergoed en was super leuk !!!
Af en toe stopten we even om het mooie landschap te bewonderen , te glijden en een dikke sneeuwbal op te rapen. Woensdag was het echter té ijzig aan de grond, waardoor we niet veilig genoeg konden lopen en dus noodgedwongen een dagje staakten.
Tussen de proefjes door knutselden we ook wat en was er eventjes tijd om ons klasfeest voor te bereiden.
We brachten de menukaart en uitnodiging in orde en stelden in groepjes een feest uit een bepaald land voor. Zo verdienden we al onze sterren en wonnen we de uitdaging van de Sint en de Kerstman. Joepie !!!
We schikten de klas ook wat anders zodat we er volgende week een gezellige week van maken in kerststemming.
 We zullen wel af en toe nieuwe dingen bijleren van taal en wiskunde, maar we zullen vooral ook muzisch aan het werk zijn.
Dan nodigt de juf jullie ook allen uit naar de kerstmarkt morgen !! 


sneeuwgroeten,
juf Els

vrijdag 8 december 2017

kamperende Sint overslaapt zich


Linde , onze jongste klasgenoot , verjaarde en dat vierden we met zingen, een kaart trekken en lekker smullen. Proficiat !
Op maandag hadden we het al opgemerkt. Wat deed die caravan en het tentje in de tuin van onze school? Zou het iets met Sinterklaas te maken hebben? En ja hoor !Hij bleek zich op dinsdag , samen met 4 Pieten ook nog te hebben overslapen. Met de hele school riepen we hen dan maar wakker.
Sint en Piet kwamen in de loop van de dag ook nog even binnen in onze klas en deelden een zakje snoep uit .We wuifden hen uit op de speelplaats. Op 6 december lag er ook wat leuks klaar voor de klas. Dankjewel Sint en Pieten.
Tussen het herhalen door oefenden we op de chromebooks om een uitnodiging te maken en leerden we wat programmeren. Volgende week zijn het proefjes. Denk er aan, vroeg genoeg gaan slapen zodat je fris bent, af en toe bewegen en zet je tussenstapjes tijdens de wiskundeproeven.Veel succes allemaal!! De juf duimt voor jullie !
sint en pietengroeten,
juf Els

vrijdag 1 december 2017

pepernotensamba

 In godsdienst werd het thema conflicten afgesloten met een 'proeftest' van citroenen en limonade. De blikken spraken voor zich. We leerden hoe we het 'zure' gevoel van een conflict positief kunnen ombouwen naar een 'zoet' gevoel waarbij het weer goed komt. Heel belangrijk is dat er wat goede wil is.
Tijdens de muzische lessen probeerden we per twee elkaars spiegelbeeld te zijn. Een voorwerp daarbij gebruiken in 'de act' maakte het er niet gemakkelijker op om mooi symmetrisch te blijven.
De wiskundeleerstof van het eerste trimester zit er op en ook bij spelling kunnen we starten met herhalen.
We zijn ook druk in de weer om het klasfeest wat voor te bereiden en sterren te verdienen door een mooie en goede uitnodiging en menu te maken. Ondertussen leren we ook in dit taalthema over oorzaak en gevolg, open en gesloten vragen ...
Ons nieuwe werothema 'leren leren' helpt ons wat de komende proefjes voor te bereiden .Zo is een rustig plaatsje kiezen en ordevol werken heel belangrijk.Tussen al dat hard werken door ,was er ook tijd om de pepernotensamba aan te leren. Dinsdag komt de Sint langs op onze school en deze morgen lag er wat lekkers op de banken...Een leuke afwisseling tussen het herhalen door !
pepernotengroeten,
juf Els