vrijdag 1 december 2017

pepernotensamba

 In godsdienst werd het thema conflicten afgesloten met een 'proeftest' van citroenen en limonade. De blikken spraken voor zich. We leerden hoe we het 'zure' gevoel van een conflict positief kunnen ombouwen naar een 'zoet' gevoel waarbij het weer goed komt. Heel belangrijk is dat er wat goede wil is.
Tijdens de muzische lessen probeerden we per twee elkaars spiegelbeeld te zijn. Een voorwerp daarbij gebruiken in 'de act' maakte het er niet gemakkelijker op om mooi symmetrisch te blijven.
De wiskundeleerstof van het eerste trimester zit er op en ook bij spelling kunnen we starten met herhalen.
We zijn ook druk in de weer om het klasfeest wat voor te bereiden en sterren te verdienen door een mooie en goede uitnodiging en menu te maken. Ondertussen leren we ook in dit taalthema over oorzaak en gevolg, open en gesloten vragen ...
Ons nieuwe werothema 'leren leren' helpt ons wat de komende proefjes voor te bereiden .Zo is een rustig plaatsje kiezen en ordevol werken heel belangrijk.Tussen al dat hard werken door ,was er ook tijd om de pepernotensamba aan te leren. Dinsdag komt de Sint langs op onze school en deze morgen lag er wat lekkers op de banken...Een leuke afwisseling tussen het herhalen door !
pepernotengroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: