vrijdag 24 november 2017

voorleesweek

 Ons werothema 'Machtig Krachtig ' werd afgesloten met een kwartetspel in groepjes.
Omdat het de voorleesweek is ,werden de leerlingen beloond met elke dag een klein stukje voorlezen door de juf uit  het spannende boek 'De heksen' van Roald Dahl. Zelf nog wat oefenen op het hardop lezen thuis is ook heel belangrijk. We zijn aan oefenweek 3.
 Dinsdag kwam juf Aagje ons helpen om een presentatie te leren maken op de chromebooks. We oefenden op donderdag ook de groene letters van de linker- en rechterwijsvinger tijdens de typlessen.
We zijn ook gestart met een nieuw taalthema , namelijk 'feesten'. Daarin worden de vierdeklassers uitgedaagd door de Sint en de kerstman om zélf een klasfeestje te organiseren.Volmondig met een luide 'ja' gingen de leerlingen de uitdaging aan en hopen de opdrachten tot een goed einde te brengen. De eerste opdracht werd al goed volbracht, want Auke telefoneerde naar de directeur om toestemming te vragen voor het klasfeest en deed dat heel beleefd en correct.De eerste ster is binnen.
Ook in de wiskundelessen zaten we niet stil en startten we al met ons C-boek. We leerden over hoeken, veelhoeken,diagrammen,hoofdrekenen,...
heksengroeten ☺,
juf Els

Geen opmerkingen: